Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si bílkovinami nabitý pokrm podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 176 kJ / 759 kcal
Bílkoviny
66,60 g
Tuky
25,40 g
Vláknina
14,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
67,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá krůtí stehna vložíme do hrnce se studenou vodu, přidáme celé očištěné mrkve a petržele a 3 stonky řapíkatého celeru. Ochutíme kuličkami nového koření a pepře, osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme hrst tymiánu a vaříme na mírném plameni doměkka podle velikosti stehen (2 - 2,5 hodiny). Pokud je zelenina uvařená dříve, vyndáme ji.
02.Předem namočenou čočku propláchneme a uvaříme s celým pepřem, novým kořením a bobkovými listy do poloměkka. Asi 2 minuty před dokončením přidáme červenou čočku. Po dovaření scedíme a necháme okapat.
03.Bílé části lahůdkové cibulky, zbylý řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a uvařenou mrkev a petržel nakrájené na menší kousky. Vmícháme uvařenou čočku, přilijeme trochu vývaru, dochutíme vinným octem a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
04.Hrst tymiánu nasekáme nadrobno, vložíme do hmoždíře, za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
05.Na talíř naservírujeme čočkový salát, přidáme uvařené krůtí maso a celé jídlo pokapeme tymiánovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT