Krůtí stehna s čočkovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si bílkovinami nabitý pokrm podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × menší krůtí stehna
  • 6 × mladých mrkví
  • 4 × mladé petržele
  • 6 × stonků řapíkatého celeru
  • nové koření Mikado
  • celý černý pepř Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • 150 g čočky Cornfarm
  • 150 g červené čočky Arax
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 4 × stroužky česneku
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,5 × pálivé papričky
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 176 kJ / 759 kcal

Bílkoviny

66,60 g

Tuky

25,40 g

Vláknina

14,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

67,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí stehna

01.Omytá krůtí stehna vložíme do hrnce se studenou vodu, přidáme celé očištěné mrkve a petržele a 3 stonky řapíkatého celeru. Ochutíme kuličkami nového koření a pepře, osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme hrst tymiánu a vaříme na mírném plameni doměkka podle velikosti stehen (2 - 2,5 hodiny). Pokud je zelenina uvařená dříve, vyndáme ji.

Čočkový salát

02.Předem namočenou čočku propláchneme a uvaříme s celým pepřem, novým kořením a bobkovými listy do poloměkka. Asi 2 minuty před dokončením přidáme červenou čočku. Po dovaření scedíme a necháme okapat.

03.Bílé části lahůdkové cibulky, zbylý řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papričku nakrájenou nadrobno a uvařenou mrkev a petržel nakrájené na menší kousky. Vmícháme uvařenou čočku, přilijeme trochu vývaru, dochutíme vinným octem a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Tymiánový olej

04.Hrst tymiánu nasekáme nadrobno, vložíme do hmoždíře, za stálého míchání postupně přiléváme olivový olej, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme čočkový salát, přidáme uvařené krůtí maso a celé jídlo pokapeme tymiánovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo