Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 176 kJ / 759 kcal
Bílkoviny
60,00 g
Tuky
36,10 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
52,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, nakrájíme na silnější steaky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem. Jakmile jsou steaky z jedné strany dozlatova opečené, obrátíme, přidáme lžíci másla a cibuli nakrájenou na tenké nudličky, které orestujeme spolu s masem.
02.Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu, nakrájíme na plátky a položíme na steaky.
03.Z vajec připravíme volská oka.
04.Těsně před dokončením přidáme do pánve ke steakům lžíci másla, cibuli položíme na avokádo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli povaříme. Odložíme stranou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.
05.Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, zblanšírujeme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, scedíme, necháme důkladně okapat a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Hotové hranolky vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
06.Na krůtí steaky s avokádem a cibulí přidáme volská oka a podáváme s domácími hranolky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT