Kuchyně
Indická
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Odlehčete jídelníček a podávejte lahodná drůbeží prsa zapečená s jablky a kozím sýrem a s brokolicovo-bramborovou kaší. Jak na to vám ukáže Marcel Ihnačák v receptu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 383 kJ / 570 kcal
Bílkoviny
48,80 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
30,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím brokolici rozebereme na menší růžičky a umyjeme. Těsně před uvařením brambor přidáme do vody brokolici a vaříme do měkka. Hotovou zeleninu přecedíme. Přidáme kousek másla, sůl, pepř a rozšťoucháme.
02.Očištěná prsa nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme pod potravinovou fólií. Ochutíme solí, pepřem a orestujeme je v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Když jsou řízky z jedné strany opečené do zlatohněda, obrátíme je a na pánev přidáme jablko nakrájené na měsíčky. Stáhneme z ohně, přidáme máslo a z obou stran opečené měsíčky jablek položíme na vrch masa. Potom ještě posypeme nastrouhaným sýrem a na menší kousky rozdrobenými ořechy. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
03.Jídlo podáváme přelité výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT