Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 285 kJ / 307 kcal
Bílkoviny
44,20 g
Tuky
7,80 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
9,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, polovinu množství čerstvé papriky a dva žampiony nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném rostlinném oleji. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, promícháme, přidáme mletou papriku, krátce restujeme a podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Necháme provařit, aby se alkohol zredukoval a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 15-20 minut do změknutí všech surovin. Na konec omáčku rozmixujeme, abychom získali jemnou konzistenci.
02.Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na větší pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme připravenou omáčkou jenom tak, aby se maso spojilo, a necháme krátce provařit. Nakonec zjemníme ušlehanou šlehačkou a ochutíme čerstvě nasekanou petrželkou.
03.Zbylou čerstvou papriku a žampiony nakrájíme na větší kusy. Okurky překrojíme podélně na polovinu. Vše orestujeme na menší pánvi na rozpáleném oleji, jemně opepříme a osolíme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a trochu nasekané petrželky a krátce prohřejeme.
04.Na hluboký talíř dáme krůtí prsa s paprikovou omáčkou, ozdobíme orestovanými žampiony se šunkou, okurkami a červenou paprikou. Jako příloha je vhodná rýže. Jídlo můžeme podávat i v menších mističkách jako jednohubky na párty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT