Krůtí prsa v paprikové omáčce se šunkou

play Přehrát video recept
Krůtí prsa v paprikové omáčce se šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 27×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si skvělý pokrm Romana Pauluse na krůtí prsa v paprikové omáčce se šunkou. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g delikatesní vařené šunky Dulano
  • 600 g krůtích prsou Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 100 g čerstvé červené papriky
  • 4 × čerstvé žampióny
  • 3 × lžička rajčatového protlaku Mikado
  • 10 g mleté sladké papriky Mikado
  • 3 × lžíce brandy (lze použít lihovinu Bonaparte)
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 5 × malých kyselých okurek Freshona
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × čerstvá petrželka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 285 kJ / 307 kcal

Bílkoviny

44,20 g

Tuky

7,80 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

9,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Papriková omáčka

01.Cibuli, polovinu množství čerstvé papriky a dva žampiony nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném rostlinném oleji. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, promícháme, přidáme mletou papriku, krátce restujeme a podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Necháme provařit, aby se alkohol zredukoval a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 15-20 minut do změknutí všech surovin. Na konec omáčku rozmixujeme, abychom získali jemnou konzistenci.

Krůtí prsa

02.Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na větší pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme připravenou omáčkou jenom tak, aby se maso spojilo, a necháme krátce provařit. Nakonec zjemníme ušlehanou šlehačkou a ochutíme čerstvě nasekanou petrželkou.

Šunka s restovanou zeleninou

03.Zbylou čerstvou papriku a žampiony nakrájíme na větší kusy. Okurky překrojíme podélně na polovinu. Vše orestujeme na menší pánvi na rozpáleném oleji, jemně opepříme a osolíme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a trochu nasekané petrželky a krátce prohřejeme.

Servírování

04.Na hluboký talíř dáme krůtí prsa s paprikovou omáčkou, ozdobíme orestovanými žampiony se šunkou, okurkami a červenou paprikou. Jako příloha je vhodná rýže. Jídlo můžeme podávat i v menších mističkách jako jednohubky na párty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo