Krůtí prsa v houbové omáčce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 22×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte snadný recept na krůtí prsa v houbové omáčce, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbová omáčka

  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 50 ml brandy (lze použít Gold Brand Spirituose)
  • 200 ml krůtího nebo drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)

Krůtí prsa

  • 600 g krůtích prsou Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce sekané listové petržel
  • 1 × brokolice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 465 kJ / 350 kcal

Bílkoviny

42,70 g

Tuky

11,30 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

16,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Houbová omáčka

01.Do rozpáleného hrnce nalijeme olej (asi 2 lžíce). Cibuli nakrájenou najemno a česnek na plátky pomalu restujeme a necháme zesklovatět. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na čtvrtky a přidáme do hrnce. Zarestovaný základ podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Krátce povaříme a dle potřeby podlijeme vývarem. Když se vývar trochu zredukuje, přilijeme smetanu a vaříme asi 5 minut.

Krůtí prsa

02.Očištěná a omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme. Přilijeme houbovou omáčku, která se ještě trochu zredukuje a spojí se s masem. Nakonec přidáme nasekanou listovou petržel a důkladně promícháme.

Brokolice

03.Očištěnou brokolici vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty, aby nebyla rozvařená (podle velikosti růžiček), a scedíme.

Servírování

04.Na mělký talíř naservírujeme krůtí prsa v houbové omáčce, která obložíme vařenou brokolicí. Jako příloha se skvělé hodí dušená rýže nebo bramborové noky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo