Krůtí prsa s opečenými bramborami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si dušená krůtí prsa s opečenými bramborami podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g nových brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × červené cibule
  • 2 × špičaté červené papriky
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn podle chuti
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • čerstvé bylinky podle chuti
  • 500 g krůtích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g Chorizo Ibérico
  • 50 g sýra Mahon Menorca
  • 50 g polníčku
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 093 kJ / 500 kcal

Bílkoviny

40,40 g

Tuky

26,40 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

29,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Oloupané brambory nakrájíme na kostky, krátce vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka a scedíme. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky a očištěnou papriku nakrájenou na menší kousky. Přidáme předvařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn a opečeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a pálivou papričku, kterou jsme zbavili semínek. Krátce před dokončením přidáme olivy natrhané na kousky a případně i čerstvé bylinky.

02.Krůtí prsa očistíme od blan a krvavých stop a nakrájíme na řízky, které naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a s chorizem opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Opečené chorizo položíme na maso, posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě pod grilem zapečeme dozlatova.

Servírování

03.Zapečené krůtí řízky podáváme s restovanou zeleninou a čerstvým polníčkem ochuceným citronovou šťávou a olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo