Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si dušená krůtí prsa s opečenými bramborami podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 093 kJ / 500 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
26,40 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
29,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupané brambory nakrájíme na kostky, krátce vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka a scedíme. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky a očištěnou papriku nakrájenou na menší kousky. Přidáme předvařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme čerstvý rozmarýn a opečeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a pálivou papričku, kterou jsme zbavili semínek. Krátce před dokončením přidáme olivy natrhané na kousky a případně i čerstvé bylinky.
02.Krůtí prsa očistíme od blan a krvavých stop a nakrájíme na řízky, které naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a s chorizem opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova. Opečené chorizo položíme na maso, posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě pod grilem zapečeme dozlatova.
03.Zapečené krůtí řízky podáváme s restovanou zeleninou a čerstvým polníčkem ochuceným citronovou šťávou a olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT