Krůtí prsa s omáčkou z hlívy ústřičné a bramborovými rösti

play Přehrát video recept
Krůtí prsa s omáčkou z hlívy ústřičné a bramborovými rösti
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečené krůtí prso s jemnou smetanovou omáčkou z hlívy ústřičné je skvělý recept na oběd pro celou rodinu. Najdete ho na kuchynelidlu.cz!

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krůtí prsa

  • 600 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna

Omáčka z hlívy

  • 30 g másla Pilos
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 × cibule
  • kmín celý Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • listová petržel

Bramborové rösti

  • 400 g brambor pečených v troubě do poloměkka (nejlépe moučných)
  • 50 g anglické slaniny Pikok

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 446 kJ / 610 kcal

Bílkoviny

42,40 g

Tuky

33,40 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

26,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí prsa

01.Krůtí prsa osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. Přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, do masa vpíchneme teploměr a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C , až dosáhneme teploty 70 °C uvnitř masa. Vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Omáčka z hlívy

02.V rozehřáté pánvi s olejem necháme rozpustit máslo, přidáme hlívu natrhanou na proužky a zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou najemno, kmín a po zarestování podlijeme vínem, necháme svařit, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a smetanu, necháme provařit a před podáváním přidáme sekanou listovou petržel.

Bramborové rösti

03.Brambory upečeme v troubě do poloměkka, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, nasekanou listovou petrželí, osolíme a pomocí kuchyňského tvořítka vytvarujeme rösti, hmotu ve tvořítku udusáme. Tvořítko sejmeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.

Servírování

04.Krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s bramborovými rösti a omáčkou z hlívy a ozdobíme snítkou petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo