Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečené krůtí prso s jemnou smetanovou omáčkou z hlívy ústřičné je skvělý recept na oběd pro celou rodinu. Najdete ho na kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 446 kJ / 610 kcal
Bílkoviny
42,40 g
Tuky
33,40 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
26,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krůtí prsa osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. Přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, do masa vpíchneme teploměr a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C , až dosáhneme teploty 70 °C uvnitř masa. Vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.
02.V rozehřáté pánvi s olejem necháme rozpustit máslo, přidáme hlívu natrhanou na proužky a zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou najemno, kmín a po zarestování podlijeme vínem, necháme svařit, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a smetanu, necháme provařit a před podáváním přidáme sekanou listovou petržel.
03.Brambory upečeme v troubě do poloměkka, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, nasekanou listovou petrželí, osolíme a pomocí kuchyňského tvořítka vytvarujeme rösti, hmotu ve tvořítku udusáme. Tvořítko sejmeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.
04.Krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s bramborovými rösti a omáčkou z hlívy a ozdobíme snítkou petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT