Krůtí prsa s nektarinkami a rukolou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte originální recept s drůbežím masem v hlavní roli? Připravte si krůtí prsa s nektarinkami a šunkou prosciutto podle receptu našeho šéfkuchaře Marcela Ihnačáka.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × nektarinek
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g prosciutta Dulano Selection
  • 1 × citronu (šťáva) 
  • 100 g rukoly
  • 100 g sýru grana padano v celku Lovilio
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (máta, bazalka)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 775 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

50,70 g

Tuky

21,00 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

15,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje ze všech stran dozlatova. Do pánve s masem postupně přidáváme nektarinky nakrájené na měsíčky, máslo a plátky prosciutta, maso pokapeme citronovou šťávou. Jakmile je prosciutto orestované dokřupava, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a necháme odpočinout.

Servírování:

02.Na talíř naservírujeme porci rukoly, rozložíme maso nakrájené na plátky, orestované nektarinky a prosciutto nalámané na menší kousky. Pokrm pokapeme výpekem a ozdobíme hoblinami sýru grana padano a lístky bylinek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo