Krůtí prsa s broskvovým čatní
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak chutná krůtí maso připravené Marcelem Ihnačákem? Opravdu božsky! Recept najdete na kuchynelidlu.cz .

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Broskvové čatní

  • 1 × menší cibule
  • 2 × řapíkaté celery
  • 1,5 × pálivé papričky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • špetka mleté skořice Mikado
  • 3 × zralé čerstvé broskve
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 1 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • čerstvý tymián

Krůtí prsa s prosciuttem

  • 850 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g prosciutta
  • 100 g sýra cheddar Valley Spire

Zelenina

  • 2 × cukety
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 citron
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 590 kJ / 619 kcal

Bílkoviny

76,70 g

Tuky

26,60 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

26,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Broskvové čatní

01.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rozpáleném rendlíku s olivovým olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a pálivou papričku zbavenou semínek, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném ohni asi 5 minut, přidáme cukr (1 až 2 lžíce podle toho, jak jsou sladké broskve) a skořici. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené broskve, vinný ocet, najemno nastrouhaný zázvor a lístky tymiánu. Dusíme pod pokličkou 15 – 20 minut, až broskve změknou a čatní začne houstnout.

Krůtí prsa s prosciuttem

02.Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky (silné asi 2 cm). Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Spolu s masem opečeme v pánvi dokřupava i plátky prosciutta. Na každý plátek masa položíme plátek opečeného prosciutta a hobliny sýra cheddar a necháme chvíli dojít v pánvi.

Zelenina

03.Cukety nakrájíme na kolečka a orestujeme v pánvi na troše olivového oleje spolu s nadrobno nakrájenými stroužky česneku a zbylou pálivou papričkou zbavenou semínek. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Na konec přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu.

Servírování

04.Krůtí prsa s prosciuttem servírujeme s opečenou cuketou a broskvovým čatní. Pokrm můžeme dozdobit lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo