Krůtí prsa plněná brynzou a sušenou šunkou

play Přehrát video recept
Krůtí prsa plněná brynzou a sušenou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte krůtí rolku plnou výrazných chutí. Recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 850 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • 50 g Schwarzwaldské šunky Dulano Selection 
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 200 g bryndzy Pilos
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml bílého suchého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
  • 250 g žampionů
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 250 g mladého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 982 kJ / 474 kcal

Bílkoviny

50,50 g

Tuky

26,10 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

8,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušenou šunku nakrájíme na proužky, zelenou část lahůdkové cibulky na menší kousky. Přidáme k bryndze, podle chuti opepříme a důkladně promícháme.

02.Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky. Přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Osolíme, opepříme a do středu každého plátku přidáme lžíci bryndzové nádivky. Plátky masa přeložíme tak, aby vznikly kapsy a okraje uzavřeme špejlí.

03.Plněná krůtí prsa orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran do zlatohněda. Přendáme je na plech nebo do zapékací misky. Do pánve, na které jsme restovali krůtí prsa, přidáme máslo a víno. Počkáme, dokud se máslo nerozpustí a z vína neodpaří alkohol. Připravenou šťávou přelejeme plněné kapsy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 - 7 minut. Před servírováním z nich odstraníme špejle.

04.Omyté a osušené žampiony a lahůdková cibulku nakrájíme na menší kousky, cherry rajčata na poloviny a česnek na plátky.

05.V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém nejprve orestujeme žampiony a česnek. Po chvíli přidáme cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Nakonec vmícháme omytý a osušený špenát. Promícháme a stáhneme z ohně.

06.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu se žampiony a na ně položíme plněná krůtí prsa s bryndzou a šunkou. Jídlo můžeme polít výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo