Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte krůtí rolku plnou výrazných chutí. Recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 982 kJ / 474 kcal
Bílkoviny
50,50 g
Tuky
26,10 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
8,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušenou šunku nakrájíme na proužky, zelenou část lahůdkové cibulky na menší kousky. Přidáme k bryndze, podle chuti opepříme a důkladně promícháme.
02.Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky. Přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Osolíme, opepříme a do středu každého plátku přidáme lžíci bryndzové nádivky. Plátky masa přeložíme tak, aby vznikly kapsy a okraje uzavřeme špejlí.
03.Plněná krůtí prsa orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran do zlatohněda. Přendáme je na plech nebo do zapékací misky. Do pánve, na které jsme restovali krůtí prsa, přidáme máslo a víno. Počkáme, dokud se máslo nerozpustí a z vína neodpaří alkohol. Připravenou šťávou přelejeme plněné kapsy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 - 7 minut. Před servírováním z nich odstraníme špejle.
04.Omyté a osušené žampiony a lahůdková cibulku nakrájíme na menší kousky, cherry rajčata na poloviny a česnek na plátky.
05.V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém nejprve orestujeme žampiony a česnek. Po chvíli přidáme cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Nakonec vmícháme omytý a osušený špenát. Promícháme a stáhneme z ohně.
06.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu se žampiony a na ně položíme plněná krůtí prsa s bryndzou a šunkou. Jídlo můžeme polít výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT