Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Krůtí maso je šťavnaté a pro mnohé oblíbenější než kuřecí. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na krůtí křídla pečená s cherry rajčátky. Protože se takové maso peče skoro samo, naučíte se ve video návodu zejména výbornou marinádu z česneku, papriky, citronové kůry a medu, kterou můžete použít i při nakládání masa. A ještě, než budete mít dopečeno, můžete podle Marcela Ihnačáka připravit jednoduchou bylinkovou salsu s česnekem, která osvěží každé vaše letní jídlo.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 370 kJ / 566 kcal
Bílkoviny
53,70 g
Tuky
35,40 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
0,26 g
Sacharidy
9,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce smícháme nastrouhaný česnek, sladkou a pálivou papriku, citronovou kůru a očištěný nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Přilijeme větší množství olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme med a ještě jednou promícháme. Umytá a osušená drůbeží křídla přendáme do zapékací mísy nebo na plech a pořádně je potřeme připravenou marinádou.
02.Tip: Nebojte se marinovat rukama – podaří se tak marinádu dostat na všechny části masa.
03.Marinované maso podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Během pečení průběžně podléváme vlastním výpekem, aby zůstalo šťavnaté a křupavé.
04.Přibližně v polovině pečení přidáme k masu umytá, nakrájená a solí a pepřem dochucená cherry rajčata.
05.Chléb nakrájíme na krajíce, které z obou stran opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
06.Z čerstvých bylinek připravíme salsu. Petržel, oregano a bazalku nasekáme nadrobno. Přidáme menší stroužek strouhaného česneku a trochu citronové kůry. Osolíme, opepříme a postupně přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hustá kašovitá hmota.
07.Na talíř položíme bruschettu a přelijeme ji pečenými rajčaty a výpekem. Krůtí křídlo rozkrojíme na 2 části, naservírujeme na talíř vedle bruschetty a znovu přelijeme výpekem. Na závěr dozdobíme a dochutíme připravenou bylinkovou salsou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT