Krůtí křídla s rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Krůtí maso je šťavnaté a pro mnohé oblíbenější než kuřecí. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na krůtí křídla pečená s cherry rajčátky. Protože se takové maso peče skoro samo, naučíte se ve video návodu zejména výbornou marinádu z česneku, papriky, citronové kůry a medu, kterou můžete použít i při nakládání masa. A ještě, než budete mít dopečeno, můžete podle Marcela Ihnačáka připravit jednoduchou bylinkovou salsu s česnekem, která osvěží každé vaše letní jídlo.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg krůtích křídel Řezníkova čerstvá Porce
  • 6 × stroužků česneku
  • 1 × bio citron
  • 2 × lžička mleté sladké papriky Kania
  • 1 × lžička mleté pálivé papriky Kania
  • 1 × lžíce medu
  • čerstvý rozmarýn
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bobkový list Kania
  • 10 × cherry rajčat
  • bílý chléb
  • hrst čerstvých bylinek (listová petržel, oregano, bazalka)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 370 kJ / 566 kcal

Bílkoviny

53,70 g

Tuky

35,40 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

9,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí křídla:

01.V misce smícháme nastrouhaný česnek, sladkou a pálivou papriku, citronovou kůru a očištěný nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Přilijeme větší množství olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme med a ještě jednou promícháme. Umytá a osušená drůbeží křídla přendáme do zapékací mísy nebo na plech a pořádně je potřeme připravenou marinádou.  

02.Tip: Nebojte se marinovat rukama – podaří se tak marinádu dostat na všechny části masa.

03.Marinované maso podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Během pečení průběžně podléváme vlastním výpekem, aby zůstalo šťavnaté a křupavé.

04.Přibližně v polovině pečení přidáme k masu umytá, nakrájená a solí a pepřem dochucená cherry rajčata.

Bruschetty:

05.Chléb nakrájíme na krajíce, které z obou stran opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Bylinková salsa:

06.Z čerstvých bylinek připravíme salsu. Petržel, oregano a bazalku nasekáme nadrobno. Přidáme menší stroužek strouhaného česneku a trochu citronové kůry. Osolíme, opepříme a postupně přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hustá kašovitá hmota. 

Servírování:

07.Na talíř položíme bruschettu a přelijeme ji pečenými rajčaty a výpekem. Krůtí křídlo rozkrojíme na 2 části, naservírujeme na talíř vedle bruschetty a znovu přelijeme výpekem. Na závěr dozdobíme a dochutíme připravenou bylinkovou salsou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo