Kuchyně
Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Začátečník
Je libo asijská kuchyně? Uvařte si krůtí kari s dušenou rýží basmati podle receptu Romana Pauluse z Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 214 kJ / 768 kcal
Bílkoviny
43,30 g
Tuky
26,90 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
96,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek, bílou část pórku, cibuli a čerstvý zázvor očistíme, nakrájíme na malé kousky a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji smíchaném s kouskem másla tak, aby směs neztmavla. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke směsi. Ochutíme kari kořením, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme asi 10 až 15 minut dokud suroviny nezměknou a poté zjemníme smetanou. Omáčku zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody (asi 3 lžíce) a poté ji propasírujeme přes sítko.
02.Suchou rýži vložíme do hrnce vhodného do trouby a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dáme 1 a ½ dílu vody), lehce osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Rýži dusíme na mírném plameni, dokud se voda nevyvaří. Rýži přendáme do trouby předehřáté na 130 °C a necháme dojít (asi 20 minut).
03.Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na menší plátky, lehce osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem. Po orestování masa slijeme přebytečný olej, přidáme připravenou kari omáčku a necháme chvíli povařit.
04.Na malé pánvičce necháme zkaramelizovat třtinový cukr, přidáme na kousky nakrájený ananas a chvíli restujeme. Mícháme tak, aby se kousky ananasu obalily zkaramelizovaným cukrem.
05.Krůtí maso s kari omáčkou podáváme v hlubokém talíři posypané kousky ananasu. Dušenou rýži podáváme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT