Kroupeto s vepřovým kolenem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jestli máte rádi klasické rizoto, tak si kroupeto v podání šéfkuchaře Marcela Ihnačáka zamilujete! Připravuje ho z vařeného vepřového kolena a přidává do něj i sušená rajčata a fazole, které celému receptu dodávají správný šmrnc. Ve video návodu zjistíte, jak připravit vývar z vepřového kolena i jak samotné koleno před vařením správně nařezat. Na samotné vaření si vyčleňte alespoň 4 hodiny, ale poté to už je rychlovka a za pár dalších desítek minut můžete podávat!

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřové koleno

  • 1 × vepřové zadní koleno Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × mrkve
  • 1 × bulvy celeru
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × bobkových listů Kania
  • celý černý pepř Kania
  • celé nové koření Kania

Kroupeto

  • 150 g ječných krup
  • 100 g bílých suchých fazolí Campo Largo
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst sušených rajčat Baresa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 696 kJ / 644 kcal

Bílkoviny

41,30 g

Tuky

33,70 g

Vláknina

10,20 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

46,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové koleno:

01.Kůži na koleně příčně nařežeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na větší kusy a vložíme k masu. Přidáme celé stroužky česneku, cibuli nakrájenou na větší kusy. Dochutíme celým novým kořením a pepřem, bobkovým listem a solí. Hrnec přiklopíme pokličkou a koleno vaříme přibližně 4 hodiny doměkka. Maso vybereme z vývaru a začneme s přípravou kroupeta.

Kroupeto:

02.Kroupy a fazole uvaříme podle návodu na obalu. Ve větší pánvici restujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nasekaný zbytek česneku a za občasného míchání opékáme dozlatova. Jemně osolíme a přidáme uvařené fazole.

Fazole je vhodné den před vařením namočit.

03.Znovu podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme uvařené kroupy. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme je do pánve. Celou směs promícháme a zmírníme plamen. Uvařené maso očistíme, nakrájíme a přidáme do pánve. Zlehka mícháme, podlijeme vývarem z vepřového kolena a opět promícháme.

04.Kroupeto servírujeme na střed talíře a dozdobíme listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo