Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
4 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 696 kJ / 644 kcal
Bílkoviny
41,30 g
Tuky
33,70 g
Vláknina
10,20 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
46,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kůži na koleně příčně nařežeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na větší kusy a vložíme k masu. Přidáme celé stroužky česneku, cibuli nakrájenou na větší kusy. Dochutíme celým novým kořením a pepřem, bobkovým listem a solí. Hrnec přiklopíme pokličkou a koleno vaříme přibližně 4 hodiny doměkka. Maso vybereme z vývaru a začneme s přípravou kroupeta.
02.Kroupy a fazole uvaříme podle návodu na obalu. Ve větší pánvici restujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nasekaný zbytek česneku a za občasného míchání opékáme dozlatova. Jemně osolíme a přidáme uvařené fazole.
Fazole je vhodné den před vařením namočit.
03.Znovu podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme uvařené kroupy. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme je do pánve. Celou směs promícháme a zmírníme plamen. Uvařené maso očistíme, nakrájíme a přidáme do pánve. Zlehka mícháme, podlijeme vývarem z vepřového kolena a opět promícháme.
04.Kroupeto servírujeme na střed talíře a dozdobíme listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT