Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 303 kJ / 1 268 kcal
Bílkoviny
33,00 g
Tuky
97,10 g
Vláknina
10,70 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
53,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vařené a vychladlé rybí maso rozdrobíme prsty najemno a smícháme s pasírovanými vařenými brambory, solí, pepřem, hořčicí, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, nasekanou listovou petrželí a 2 syrovými žloutky. Z připravené hmoty pomocí rukou a strouhanky tvarujeme stejně velké kuličky, které pokládáme na talíř posypaný strouhankou a necháme zamrazit asi 20 minut.
02.Ztuhlé kuličky obalíme v hladké mouce, zbylých rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
03.Z pomerančové šťávy, hořčice, olivového oleje vyšleháme dresink. Listové saláty opereme, v případě potřeby natrháme na menší kousky a přelijeme připraveným dresinkem. Přidáme čerstvý fenykl nakrájený na nudličky a salát promícháme.
04.Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza (podrobné video, jak připravit domácí majonézu, naleznete v naší Kulinářské akademii Lidlu – nezapomeňte však přidat česnek).
05.Pokrm servírujeme v hlubším talíři, kam umístíme připravený salát, ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtiny, kroketami z tresky a avokádem nakrájeným na plátky. Česnekovou majonézu podáváme v mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT