Krokety z tresky se salátem z fenyklu a avokáda

play Přehrát video recept
Krokety z tresky se salátem z fenyklu a avokáda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Krokety z tresky nejsou úplně tradičním jídlem, proto jej musíte ochutnat. Jako příloha se hodí salát z fenyklu a avokáda. Recept Romana Pauluse.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krokety z tresky

  • 400 g vařené tresky tmavé
  • 100 g vařených brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Kania
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × lžíce sekané čerstvé listové petržele
  • 4 × vejce „M“ (2 žloutky + na obalování)
  • strouhanka Castello na obalování
  • hladká mouka Castello na obalování
  • slunečnicový olej Vita D'or na smažení

Listový salát s avokádem a fenyklem

  • 1 × pomeranč (šťáva)
  • francouzská hrubozrnná hořčice Kania dle chuti
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × balení mix salátů
  • 1 × fenykl
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 × avokáda

Domácí majonéza

  • 4 × vejce „M“ (žloutky)
  • 1 × citron (šťáva)
  • 4 × stroužky česneku
  • 500 ml slunečnicového oleje Vita D'or

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 303 kJ / 1 268 kcal

Bílkoviny

33,00 g

Tuky

97,10 g

Vláknina

10,70 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

53,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krokety z tresky:

01.Vařené a vychladlé rybí maso rozdrobíme prsty najemno a smícháme s pasírovanými vařenými brambory, solí, pepřem, hořčicí, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, nasekanou listovou petrželí a 2 syrovými žloutky. Z připravené hmoty pomocí rukou a strouhanky tvarujeme stejně velké kuličky, které pokládáme na talíř posypaný strouhankou a necháme zamrazit asi 20 minut.

02.Ztuhlé kuličky obalíme v hladké mouce, zbylých rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.

Salát:

03.Z pomerančové šťávy, hořčice, olivového oleje vyšleháme dresink. Listové saláty opereme, v případě potřeby natrháme na menší kousky a přelijeme připraveným dresinkem. Přidáme čerstvý fenykl nakrájený na nudličky a salát promícháme.

Domácí česneková majonéza:

04.Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza (podrobné video, jak připravit domácí majonézu, naleznete v naší Kulinářské akademii Lidlu – nezapomeňte však přidat česnek).

Servírování:

05.Pokrm servírujeme v hlubším talíři, kam umístíme připravený salát, ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtiny, kroketami z tresky a avokádem nakrájeným na plátky. Česnekovou majonézu podáváme v mističce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo