Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Milujete vepřové řízky? Kdo by ne! Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil vepřovou krkovičku v trojobalu s parmezánem. Jako přílohu podává šťouchané brambory s cibulkou, ale pochutnáte si i na domácích hranolkách nebo bramborových kroketách. Kromě toho se naučíte připravovat i skvělou pikantní salsu z blanšírovaných rajčat, lahůdkové cibulky a pálivých papriček. Tu nakonec oceníte nejen v tomto receptu, ale třeba i (například společně s guacamole) k zapékaným nachos.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 937 kJ / 1 180 kcal
Bílkoviny
49,80 g
Tuky
58,00 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
118,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V menším hrnci rozehřejeme olej, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, osolíme a restujeme dozlatova. Potom stáhneme z ohně, přidáme máslo a necháme rozpustit. Cibuli smícháme se scezenými brambory a rozšťoucháme.
02.Špičkou ostrého nože nakrojíme vrch rajčat do kříže. Rajčata zblanšírujeme – vložíme na několik vteřin do vroucí vody a jakmile se začne stahovat slupka, přendáme je do mísy so studenou vodou.
Video věnované blanšírování si můžete prohlédnout v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Bíle části lahůdkových cibulek nasekáme nadrobno a na olivovém oleji restujeme. Přidáme očištěná rajčata nakrájená na menší kousky, sůl, pepř, nadrobno nasekanou pálivou papričku zbavenou semínek, cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Na závěr vmícháme najemno nasekané bylinky.
04.Umytou a osušenou krkovičku nakrájíme na asi 1 cm silné plátky a pod fólií naklepeme. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během smažení nestahovalo. Krkovici osolíme, okořeníme a obalíme v trojobalu – v mouce, rozšlehaných vejcích se špetkou soli a strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
05.Krkovičku servírujeme se šťouchanými brambory, pikantní salsou a měsíčky citronu. Dozdobíme nadrobno nasekanou zelenou částí lahůdkových cibulek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT