Křehké skořicové palačinky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Poznejte tajemství těch nejlepších palačinek! Markéta Krajčovičová se s Vámi podělí o svůj vyzkoušený recept.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 600 ml kysaného podmáslí Pilos (obsah tuku 1 %)
  • 4 × vejce "M"
  • špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • 180 g hladké mouky Castello
  • 100 ml řepkového oleje Promienna (na smažení)

Poleva

  • 100 g másla Pilos
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 2 × velké pomeranče (šťáva i dužina)
  • 0,5 × lžička mleté skořice Mikado
  • 50 ml brandy (lze použít i Goldbrand Alliance 30 %)

Na ozdobení

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 × lžíce cukru moučka Castello
  • 3 × skořicové cukry
  • jahody a borůvky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 747 kJ / 1 374 kcal

Bílkoviny

25,80 g

Tuky

78,70 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

132,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V míse metličkou smícháme vejce se špetkou soli, podmáslím a moukou a připravené těsto bez hrudek necháme asi 30 minut odležet. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme dozlatova palačinky o průměru asi 20 cm.

Poleva

02.V menším hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Mezitím vymačkáme z pomerančů šťávu i s dužinou a smícháme se skořicí. Jakmile začne cukr v másle hnědnout, přilijeme šťávu, smícháme, hrnec odstavíme z ohně a přilijeme brandy a ještě chvíli povaříme.

Mascarpone

03.V misce smícháme mascarpone s cukrem a přendáme do cukrářského sáčku se zdobicím nástavcem.

Servírování

04.Na větší talíř servírujeme nejprve jednu palačinku, kterou přelijeme připravenou polevou. Přikryjeme druhou palačinkou, kterou po celém povrchu posypeme lžičkou skořicového cukru a dozdobíme pomocí cukrářského sáčku s mascarpone, půlkou jahody a borůvkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo