Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Že je králík na smetaně klasika, která vás nedokáže překvapit? Tak to vyzkoušejte recept podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který podusil králíka na základu z kořenové zeleniny, česneku a hub (žampionů) a smetanovou omáčku dochucuje suchým bílým vínem. Na takovém králíkovi si pochutnáte nejlépe s opékanými špeclemi, ale klidně i s jakoukoliv jinou přílohou, kterou máte nejraději.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 128 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
43,60 g
Tuky
37,60 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
52,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém restujeme očištěnou mrkev a celer nakrájené na menší kousky. Postupně přidáváme bobkové listy, sůl, pepř, nové koření a cibuli a česnek nasekané nadrobno.
02.Umyté a osušené maso přesekneme na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Díly zlehka obalíme v hladké mouce a vkládáme k orestovanému základu. Králíka během opékání obracíme. Ochutíme natrhaným rozmarýnem. Když se maso zatáhne, přidáme žampióny nakrájené na čtvrtiny. Po chvíli podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo zalité. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 45 minut až hodinu. Nakonec ke králíkovi přilijeme smetanu a ještě 5 minut povaříme.
03.Ve vroucí osolené vodě uvaříme špecle podle návodu na obalu. Potom je přecedíme a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme špecle, osolíme, opepříme, a důkladně promícháme tak, aby se špecle obalily máslem. Stáhneme z ohně a dochutíme nasekanou petrželovou natí.
04.Do středu talíře naservírujeme špecle, na vrch položíme kousky králíka a přelijeme omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT