Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Šťavnaté králičí maso v oblíbené smetanové omáčce s trochou bílého vína a k tomu tradiční domácí halušky. Jak králíka uvařit prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 319 kJ / 793 kcal
Bílkoviny
54,30 g
Tuky
41,00 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
47,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso umyjeme, osušíme, větší díly přesekneme a ochutíme solí a pepřem. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej. Díly postupně obalíme v hladké mouce a v hrnci orestujeme dozlatova. Během restování otáčíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek pokrájený nahrubo a najemno posekaný rozmarýn. K opečenému základu přilijeme víno a chvilku počkáme, dokud se z něho neodpaří alkohol. Potom podlijeme do dvou třetin vroucí vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut do měkka. Těsně před dokončením přilejeme smetanu.
02.V misce smícháme mouku, sůl a vajíčka. Postupně přiléváme vodu nebo mléko, dokud nevznikne husté hladké těsto. Ve větším hrnci necháme uvařit vodu, kterou osolíme. Pomocí speciálního struhadla a stěrky vytvoříme halušky, které důkladně promícháme, aby se neslepily. Halušky vaříme asi 1–2 minuty, dokud nevyplavou na hladinu a následně scedíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme těstoviny, promícháme, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme podávat.
03.Na talíř naservírujeme porci halušek, přidáme králičí díly, přelijeme omáčkou a posypeme hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT