Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Recept na králíka po burgundsku je skvělý nejen v tom, jak výborně chutná, ale také v tom, že ho celý zvládnete připravit v jednom jediném hrnci. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video návod, ve kterém vám ukáže, jak na to. Naučíte se králíka naporcovat i připravit základ ze slaniny, mrkve a celeru. Kouzlo dokončí už jen pár dalších surovin – konzervovaná rajčata, hnědé žampiony a hlavně suché červené víno. K příloze si můžete dopřát opečenou ciabattu anebo cokoliv jiného, co máte rádi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 858 kJ / 922 kcal
Bílkoviny
79,60 g
Tuky
38,30 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
57,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytého a osušeného králíka přesekneme na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Díly zlehka obalíme v hladké mouce a vkládáme do hrnce s rozpáleným olejem. Za občasného obracení zprudka opékáme a postupně přidáváme slaninu nakrájenou na kostky, mrkve a celer na menší kousky. Ochutíme bobkovými listy, přihodíme najemno nasekané šalotky a čtyři stroužky česneku.
02.Jakmile je maso se zeleninou orestované, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Potom přilijeme rajčata z konzervy a podle potřeby i vroucí vodu. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Přidáme na čtvrtiny nakrájené žampiony a na mírném plameni pod pokličkou dusíme asi 45 minut doměkka.
03.Dušeného králíka s omáčkou servírujeme do hlubokého talíře a posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky. Podáváme s dokřupava opečenými krajíci ciabatty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT