Kokosový řez s krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 55 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na jednoduchý a chutný zákusek? Máme pro vás k vyzkoušení recept na kokosové řezy od Markéty Krajčovičové.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 200 g másla Pilos
  • 150 g moučkového cukru Castello
  • 30 g holandského kakaa na pečení Castello
  • 13 g prášku do pečiva Castello
  • 350 g hladké mouky Castello
  • 50 ml plnotučného mléka Pilos

Kokosová náplň

  • 250 g strouhaného kokosu ATCO
  • 6 × vajec (bílků)
  • 2 × tučné tvarohy Pilos

Krém

  • 400 ml plnotučného mléka Pilos
  • 50 g moučkového cukru Castello
  • 6 × vajec (žloutků)
  • 4 × lžíce hladké mouky Castello
  • 200 g másla
  • 1 × čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 293 kJ / 548 kcal

Bílkoviny

11,20 g

Tuky

38,40 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

0,42 g

Sacharidy

42,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme změklé máslo, cukr, kakao, prášek do pečiva a mouku a za stálého míchání přilejeme mléko. Vzniklé těsto přendáme na vál a rukama zpracujeme do tvaru šišky, kterou rozpůlíme na dvě části. Každou zabalíme do potravinové fólie a vložíme na asi 30 minut do lednice.

Kokosová náplň

02.V robotu ušleháme bílky do středně tuhého sněhu. Postupně přidáme tvaroh a nakonec pomocí metličky vmícháme kokos.

Krém

03.V hrnci smícháme mléko s cukrem, po chvíli přidáme žloutky a mouku. Mícháme, dokud nevznikne houstnoucí kaše. Snížíme teplotu a nadále mícháme. Po chvíli přendáme kaši do misky, překryjeme fólií a necháme vychladnout. Do robota vložíme máslo stejné teploty a po lžičkách přidáváme kaši. Připravený krém přendáme do cukrářského sáčku.

Kokosový řez

04.Polovinu ztuhlého těsta rozdělíme také na poloviny (aby se při strouhání nelepilo). Do pečicícho plechu vyloženého pečicím papírem nastrouháme nahrubo postupně obě části poloviny těsta. Na ně zlehka rozprostřeme kokosovou náplň po celé ploše. Navrch nahrubo nastrouháme druhou polovinu těsta stejným způsobem jako první. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 25 minut. Upečený řez ozdobíme pomocí cukrářského sáčku krémem, který lehce dozdobíme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou.

Servírování

05.Řez servírujeme vychlazený a nakrájený na kostky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo