Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte řecký pokrm podle Romana Pauluse – koftu s rajčaty, olivami a bazalkou. Tento skvělý recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 100 kJ / 741 kcal
Bílkoviny
36,30 g
Tuky
56,20 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
15,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou petržel, cibuli, vejce a 3 stroužky česneku a důkladně promícháme. Pomocí lžíce a ruky vytváříme šišky (kofty), které naskládáme do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut.
02.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme 6 stroužků česneku (na plátky nakrájených) dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou papričku a rajčata. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme rozdusit. Do omáčky přidáme olivy nakrájené na kousky a na kostičky nakrájený lilek, který jsme předtím dozlatova osmažili v pánvi na troše olivového oleje a scedili. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku a máslo.
03.Do hlubokého talíře servírujeme nejprve zeleninovou směs, na ni naskládáme asi 2-3 masové kofty a dokončíme na kostky nakrájeným sýrem feta a bazalkovými lístky zakápnutými olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT