Kofta s olivami, rajčaty a bazalkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte řecký pokrm podle Romana Pauluse – koftu s rajčaty, olivami a bazalkou. Tento skvělý recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g mletého masa mix 100 % XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce francouzské hořčice Duc de Coeur
  • 2 × lžíce listové petržele
  • 1 × cibule
  • 2 × vejce "M"
  • 9 × stroužků česneku
  • 3 × lžíce olivového oleje Primadonna + na vymazání
  • 1 × pálivá paprička
  • 12 × cherry rajčat
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 10 × černých oliv bez pecek Baresa
  • 200 g lilku
  • 5 × lístků bazalky + na dozdobení
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g řeckého sýru feta Eridanous

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 100 kJ / 741 kcal

Bílkoviny

36,30 g

Tuky

56,20 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

15,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kofta

01.Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou petržel, cibuli, vejce a 3 stroužky česneku a důkladně promícháme. Pomocí lžíce a ruky vytváříme šišky (kofty), které naskládáme do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut.

Zeleninová směs

02.V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme 6 stroužků česneku (na plátky nakrájených) dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou papričku a rajčata. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme rozdusit. Do omáčky přidáme olivy nakrájené na kousky a na kostičky nakrájený lilek, který jsme předtím dozlatova osmažili v pánvi na troše olivového oleje a scedili. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku a máslo.

Servírování

03.Do hlubokého talíře servírujeme nejprve zeleninovou směs, na ni naskládáme asi 2-3 masové kofty a dokončíme na kostky nakrájeným sýrem feta a bazalkovými lístky zakápnutými olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo