Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Lilek se nejčastěji připravuje na grilu nebo pánvi. Můžete jej ovšem podávat jako pyré připravené z kandovaného lilku. Lilek se nechá jednoduše zkaramelizovat s moučkovým cukrem a poté jen rozmixuje na jemné pyré. To se skvěle hodí k rybám nebo ke grilovaným masům.
Energie
3 293 kJ / 787 kcal
Bílkoviny
5,70 g
Tuky
56,30 g
Vláknina
15,20 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
75,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte do zapékací mísy, posypejte lístky tymiánu a moučkovým cukrem, osolte, opepřete, přidejte nahrubo nakrájený česnek, přelijte citronovou šťávou a mísu dobře přikryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
02.Po upečení přendejte ještě teplý lilek i se šťávou a pečeným česnekem do mixéru, rozmixujte na kaši, poté pomalu za stálého mixování přilévejte ořechový olej, jen tak získáte jemnou konzistenci.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT