Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
V mexické kuchyni Romana Pauluse objevíte masový karbanátek s lilkem a rajčatovou salsou. Recept naleznete v Kuchyni Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 622 kJ / 866 kcal
Bílkoviny
36,90 g
Tuky
58,80 g
Vláknina
8,70 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
50,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a ta na třetiny. Vložíme na talíř s ubrouskem, osolíme a po 30 minutách osušíme. Vložíme do pánve s rozehřátým olivovým olejem, opepříme a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený 1 stroužek česneku. Lilek s česnekem přendáme do mísy, přimícháme na drobná kolečka nakrájený pórek, zakápneme trochou balsamika a marinujeme asi 20 minut.
02.Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou, nasekanou petrželkou, najemno nakrájenou cibulí, 4 stroužky česneku a důkladně promícháme rukama. Vytvoříme tenčí karbanátky, které obalíme v hladké mouce a pečeme v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem z obou stran dokřupava.
03.Tortillu přeložíme na poloviny, které položíme na sebe a rozkrájíme na 12 trojúhelníků. Ty smažíme v hrnci v asi 200 ml rozpáleného rostlinného oleje. Osušíme od oleje pomocí kuchyňských ubrousků.
04.Rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku, limetkovou šťávu, pár kapek olivového oleje a najemno nasekaný koriandr.
05.Návod na to, jak snadno oloupat rajče, naleznete na stránce kuchynelidlu.cz v sekci „triky“.
06.Na mělký talíř naservírujeme nejprve tři lilky, na ně položíme tři karbanátky, které přikryjeme vždy 1 lžící rajčatové salsy. Mezi karbanátky vložíme 3 osmažené tortilly a celé dokončíme lístky koriandru položenými na karbanátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT