Karbanátky z mletého masa s lilkem a rajčatovou salsou

play Přehrát video recept
Karbanátky z mletého masa s lilkem a rajčatovou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

V mexické kuchyni Romana Pauluse objevíte masový karbanátek s lilkem a rajčatovou salsou. Recept naleznete v Kuchyni Lidlu!

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lilek

  • 600 g lilku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × stroužek česneku
  • 100 g pórku
  • balsamiko Acentino

Masové karbanátky

  • 600 g mletého vepřového masa Čerstvá porce
  • 2 × vejce
  • 1 × lžíce mleté pálivé papriky Mikado
  • listová petržel
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • hladká mouka (na obalování)
  • rostlinný olej

Tortilly

  • 1 × tortilla El Tequito

Rajčatová salsa

  • 200 g rajčat
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × limetka
  • koriandr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 622 kJ / 866 kcal

Bílkoviny

36,90 g

Tuky

58,80 g

Vláknina

8,70 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

50,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Lilek

01.Lilek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a ta na třetiny. Vložíme na talíř s ubrouskem, osolíme a po 30 minutách osušíme. Vložíme do pánve s rozehřátým olivovým olejem, opepříme a po chvíli přidáme nadrobno nakrájený 1 stroužek česneku. Lilek s česnekem přendáme do mísy, přimícháme na drobná kolečka nakrájený pórek, zakápneme trochou balsamika a marinujeme asi 20 minut.

Masové karbanátky

02.Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou, nasekanou petrželkou, najemno nakrájenou cibulí, 4 stroužky česneku a důkladně promícháme rukama. Vytvoříme tenčí karbanátky, které obalíme v hladké mouce a pečeme v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem z obou stran dokřupava.

Tortilly

03.Tortillu přeložíme na poloviny, které položíme na sebe a rozkrájíme na 12 trojúhelníků. Ty smažíme v hrnci v asi 200 ml rozpáleného rostlinného oleje. Osušíme od oleje pomocí kuchyňských ubrousků.

Rajčatová salsa

04.Rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku, limetkovou šťávu, pár kapek olivového oleje a najemno nasekaný koriandr.

Tip

05.Návod na to, jak snadno oloupat rajče, naleznete na stránce kuchynelidlu.cz v sekci „triky“.

Servírování

06.Na mělký talíř naservírujeme nejprve tři lilky, na ně položíme tři karbanátky, které přikryjeme vždy 1 lžící rajčatové salsy. Mezi karbanátky vložíme 3 osmažené tortilly a celé dokončíme lístky koriandru položenými na karbanátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo