Karbanátky s pikantní paprikovou omáčkou a batáty

play Přehrát video recept
Karbanátky s pikantní paprikovou omáčkou a batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutné karbanátky s pikantní paprikovou omáčkou a batáty. Recept Marcela Ihnačáka najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g špičaté červené papriky
  • 1 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 7 × stroužků česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • 2 × lžíce červeného vinného octa Acentino
  • 1 × hrst čerstvého koriandru
  • 800 g mletého masa mix
  • 1 × lžička mleté ostré papriky Mikado
  • čerstvý tymián
  • 3 × batáty
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 × citron
  • 125 g salátu mix

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 496 kJ / 836 kcal

Bílkoviny

55,90 g

Tuky

47,90 g

Vláknina

9,40 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

52,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Papriková omáčka

01.Z omytých paprik a pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na němž opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, osolíme, opepříme a přidáme větvičku rozmarýnu. Jakmile je základ opečený dozlatova, přidáme nakrájenou papriku. Opět osolíme, opepříme a opékáme, až paprika trochu změkne. Vyndáme rozmarýn, přidáme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přilijeme vinný ocet a chvíli podusíme. Podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a  za občasného míchání vaříme doměkka (15 – 20 minut). Dle potřeby podléváme vodou. Podušenou papriku rozmixujeme do hladka a vmícháme nadrobno nasekaný koriandr.

Karbanátky

02.Mleté maso přendáme do větší misky, přidáme 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku, sůl, pepř, mletou ostrou papriku, nasekané lístky tymiánu a trochu olivového oleje a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme rukama tenčí karbanátky, které opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.

Batáty

03.Očištěné a omyté batáty nakrájíme na malé kostky a opékáme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem, až zezlátnou a změknou. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Chvíli před dokončením přidáme cherry rajčata nakrájená podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny a pokapeme citronovou šťávou.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme porci batátů,  2 – 3 placky a přelijeme omáčkou. Můžeme dozdobit lístky koriandru. Servírujeme s malým listovým salátem, který jsme osolili, opepřili a pokapali olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo