Kapr v pivním těstíčku s celerovým salátem

play Přehrát video recept
Kapr v pivním těstíčku s celerovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na kapra v pivním těstíčku s celerovým salátem. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g čerstvého kapra
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 180 g hladké mouky Castello
  • 2 × vejce
  • 200 ml světlého ležáku Maestic 12 Argus
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • sůl s jódem Castello
  • čerstvý tymián
  • 500 ml rostlinného oleje Promienna
  • 400 g celeru
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 1 × jablko
  • 50 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 100 g majonézy Mikado
  • 1 × citrón
  • 50 g vlašských ořechů Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 435 kJ / 1 060 kcal

Bílkoviny

48,80 g

Tuky

69,80 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

58,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kapr v pivním těstíčku

01.Kapra omyjeme a odstraníme žeberní kosti. Ořezy a kosti použijeme později na vývar. Maso nařežeme na 2 mm úzké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kůstky v mase a při pojídání nám nebudou překážet. Filety naporcujeme na jednotlivé porce, opepříme, lehce osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Do misky nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce a trochu piva. Suroviny promícháme metličkou a postupně přilejeme zbylé pivo. Vypracujeme hladké těsto. Přidáme prášek do pečiva a osolíme. Poté přidáme nadrobno nasekané lístky tymiánu. Těsto promícháme a obalíme v něm kousky kapra. Ty smažíme do zlatohněda v hrnci (asi 2 minuty) v rozehřátém rostlinném oleji. Nakonec osušíme od přebytečného oleje na papírových ubrouscích a lehce osolíme.

Celerový salát s vlašskými ořechy

02.Očištěný a omytý celer nakrájíme nejprve na tenké plátky a poté na tenké nudličky, očištěný řapíkatý celer na menší kousky a oloupané jablko na kostky. Suroviny přendáme do misky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu a promícháme. Ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. Nakonec přidáme vlašské ořechy nalámané na menší kousky a promícháme. Salát necháme asi 20 minut odležet.

Servírování

03.Do středu mělkého talíře naservírujeme celerový salát. Na něj položíme 2 kousky kapra v pivním těstíčku a dozdobíme celerovými lístky a měsíčkem citrónu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo