Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Udělejte si letos fit Vánoce. Jak připravit kapra zdravě během pár minut vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 721 kJ / 889 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
69,70 g
Vláknina
14,80 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
33,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytého a osušeného kapra z obou stran osolíme, opepříme a na rozehřátém olivovém oleji opékáme do zlatohněda. Před dokončením přidáme na pánev máslo a necháme rozpustit.
02.Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Dáme je do misky a vytlačíme k nim šťávu ze zbytku pomeranče (trochou šťávy pokapeme i hotového kapra).
03.Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte i v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Potom přidáme dužiny avokád nakrájené na měsíčky, na sucho opečené mírně vychladnuté a nasekané mandle, cibuli nakrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, olivový olej, nasekané lístky máty a zlehka promícháme.
05.Na talíř naservírujeme porci salátu a na ní položíme podkovičku kapra. Jídlo podáváme se zakysanou smetanou ozdobené lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT