Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Udělejte si letos fit Vánoce. Jak připravit kapra zdravě během pár minut vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Energie
3 721 kJ / 889 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
69,70 g
Vláknina
14,80 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
33,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytého a osušeného kapra z obou stran osolíme, opepříme a na rozehřátém olivovém oleji opékáme do zlatohněda. Před dokončením přidáme na pánev máslo a necháme rozpustit.
02.Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky. Dáme je do misky a vytlačíme k nim šťávu ze zbytku pomeranče (trochou šťávy pokapeme i hotového kapra).
03.Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte i v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Potom přidáme dužiny avokád nakrájené na měsíčky, na sucho opečené mírně vychladnuté a nasekané mandle, cibuli nakrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, olivový olej, nasekané lístky máty a zlehka promícháme.
05.Na talíř naservírujeme porci salátu a na ní položíme podkovičku kapra. Jídlo podáváme se zakysanou smetanou ozdobené lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT