Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 530 kJ / 605 kcal
Bílkoviny
34,40 g
Tuky
19,60 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
4,50 g
Sacharidy
71,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z kapra připravíme menší porce. Maso nařežeme na tenké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle tak nebudou překážet. Kapra přelijeme sójovou omáčkou, dobře obalíme a necháme chvíli marinovat. Těsně před smažením zaprášíme škrobem a smažíme v rozpáleném oleji hodně dokřupava. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
02.Do hrnce nalijeme ananasovou šťávu, přidáme rajčatový protlak, červený vinný ocet, nadrobno nakrájenou pálivou papričku a najemno nastrouhaný zázvor a česnek, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, který přiléváme za stálého míchání.
03.Papriky nakrájíme na trojúhelníky, mrkev ozdobně na stromečky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem a lehce osolíme.
04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve nalijeme omáčku, přidáme smaženého kapra a restované papriky s mrkví a ozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT