Kapr na sladkokyselo s jasmínovou rýží

play Přehrát video recept
Kapr na sladkokyselo s jasmínovou rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý


Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kapr

  • 600 g kapra
  • 4 × lžíce sójové omáčky Mikado
  • 4 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • řepkový olej Promienna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Omáčka

  • 300 ml ananasové šťávy Vitafit
  • 60 g rajčatového protlaku Mikado
  • 50 ml červeného vinného octa Acentino
  • 1 × lžíce nakrájené pálivé papričky
  • 30 g zázvoru
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello na zahuštění
  • 100 ml vody

Zelenina

  • 300 g barevných paprik (červená, žlutá, zelená)
  • 1 × mrkev
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 530 kJ / 605 kcal

Bílkoviny

34,40 g

Tuky

19,60 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

71,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kapr

01.Z kapra připravíme menší porce. Maso nařežeme na tenké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle tak nebudou překážet. Kapra přelijeme sójovou omáčkou, dobře obalíme a necháme chvíli marinovat. Těsně před smažením zaprášíme škrobem a smažíme v rozpáleném oleji hodně dokřupava. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Omáčka

02.Do hrnce nalijeme ananasovou šťávu, přidáme rajčatový protlak, červený vinný ocet, nadrobno nakrájenou pálivou papričku a najemno nastrouhaný zázvor a česnek, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, který přiléváme za stálého míchání.

Zelenina

03.Papriky nakrájíme na trojúhelníky, mrkev ozdobně na stromečky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem a lehce osolíme.

Servírování

04.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve nalijeme omáčku, přidáme smaženého kapra a restované papriky s mrkví a ozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo