Kakaová roláda s jahodami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 48 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Navštivte Lidl Cukrárnu a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na dokonalou kakaovou roládu s jahodami.

Tagy

Sváteční moučníky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

PIŠKOT

  • 8 × vajec "M"
  • 160 g cukru krupice Castello
  • 160 g polohrubé mouky Castello
  • 4 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello

KRÉM

  • 420 ml čerstvé smetany Pilos (obsah tuku 12 %)
  • 320 g másla Pilos
  • 160 g cukru krupice Castello
  • 120 g hladké mouky Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 500 g čerstvých jahod

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 810 kJ / 433 kcal

Bílkoviny

7,80 g

Tuky

26,10 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

0,14 g

Sacharidy

44,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Piškot

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky s 80 g cukru vyšleháme v míse dotuha a žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru v robotu. Ke žloutkům přisypeme mouku smíchanou s kakaem a po částech přidáváme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 8 minut. Ještě teplé těsto zarolujeme do tvaru rolády, přičemž pečicí papír musí zůstat už jen na povrchu.

Krém

02.V hrnci rozehřejeme 70 g másla, vmícháme cukr a mouku. Nakonec přilijeme 370 ml smetany a vaříme, až vznikne kašovitá konzistence. Kaši necháme vychladnout. V robotu mezitím ušleháme 250 g másla s kakaem a po dávkách přidáváme připravenou kaši. Máslo a kaše by měly mít stejnou teplotu. Nakonec přidáme pro zjemnění krému 50 ml smetany. Část připraveného krému dáme stranou na ozdobení.

Kakaová roláda s jahodami

03.Upečenou roládu rozrolujeme, na celou plochu rozprostřeme krém a na kousky nakrájené omyté a osušené jahody. Opět zarolujeme a vložíme do ledničky ztuhnout. Nerovné okraje seřízneme a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme na vrchu krémem, na který položíme na plátky nakrájené (3-4) jahody. Dozdobíme borůvkami.

Servírování

04.Roládu podáváme vychlazenou a nakrájenou na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo