Kuchyně
Česká
Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
2 hod. 48 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 810 kJ / 433 kcal
Bílkoviny
7,80 g
Tuky
26,10 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
0,14 g
Sacharidy
44,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky s 80 g cukru vyšleháme v míse dotuha a žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru v robotu. Ke žloutkům přisypeme mouku smíchanou s kakaem a po částech přidáváme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 8 minut. Ještě teplé těsto zarolujeme do tvaru rolády, přičemž pečicí papír musí zůstat už jen na povrchu.
02.V hrnci rozehřejeme 70 g másla, vmícháme cukr a mouku. Nakonec přilijeme 370 ml smetany a vaříme, až vznikne kašovitá konzistence. Kaši necháme vychladnout. V robotu mezitím ušleháme 250 g másla s kakaem a po dávkách přidáváme připravenou kaši. Máslo a kaše by měly mít stejnou teplotu. Nakonec přidáme pro zjemnění krému 50 ml smetany. Část připraveného krému dáme stranou na ozdobení.
03.Upečenou roládu rozrolujeme, na celou plochu rozprostřeme krém a na kousky nakrájené omyté a osušené jahody. Opět zarolujeme a vložíme do ledničky ztuhnout. Nerovné okraje seřízneme a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme na vrchu krémem, na který položíme na plátky nakrájené (3-4) jahody. Dozdobíme borůvkami.
04.Roládu podáváme vychlazenou a nakrájenou na plátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT