Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na ravioli plněné kachním masem a kořenovou zeleninou s červeným zelím. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 800 kJ / 1 149 kcal
Bílkoviny
40,63 g
Tuky
44,36 g
Vláknina
11,39 g
Sůl
2,84 g
Sacharidy
131,67 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Stehna vložíme do 500 ml vody, přidáme na kousky nakrájený celer (100 g), mrkev (50 g), petržel (50 g) a divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř). Maso uvaříme doměkka, scedíme, obereme od kosti a přendáme do misky.
02.Do hrnce nasypeme 50 g cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a 80 ml jablečné šťávy. Chvíli povaříme a přidáme na kostičky nakrájené zelí. Přisypeme kmín, nahrubo nastrouhané jablko a sůl. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 25 minut. Těsně před odstavením z ohně přilejeme vinný ocet, zbytek jablečné šťávy a zahustíme trochou škrobu rozmíchaném ve vodě.
03.V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájený celer, petržel a mrkev (každé po 30 g). Přidáme na kousky nakrájené kachní maso a podlijeme vývarem. Chvíli necháme dusit a nakonec přidáme najemno nakrájené lahůdkové cibulky.
04.Do mísy nasypeme hladkou i hrubou mouku, přidáme 2 vejce, lžičku oleje a smícháme. Těsto zpracujeme rukama na vále do „elastické“ konzistence (pokud je těsto příliš tvrdé, přilejime trochu vody) a vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odležet. Poté vyválíme asi 2 mm silný plát. Z tenkého těsta vykrájíme kolečka, která po polovině obvodu potřeme rozšlehaným vejcem, střed naplníme lžící náplně a pevně uzavřeme do tvaru kapsy (ravioli). Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Nakonec krátce orestujeme v pánvi s trochou kachního vývaru.
05.Dvě jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozpustíme asi 50 g cukru krystal a přidáme jablka, rozinky a 100 ml bílého vína.
06.Do středu hlubokého talíře dáme zelí, na něj položíme kachní ravioli a navrch karamelizovaná jablka s rozinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT