Kachní ravioli s červeným zelím a jablky

play Přehrát video recept
Kachní ravioli s červeným zelím a jablky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na ravioli plněné kachním masem a kořenovou zeleninou s červeným zelím. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerstvá kachní stehna Čerstvá porce
  • 130 g celeru
  • 80 g mrkve
  • 80 g petržele
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 5 kuliček celého nového koření Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 1 × cibule
  • 250 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 100 ml jablečné šťávy 100 % Vitafit
  • 500 g červeného zelí
  • špetka kmínu celého Mikado
  • 3 × jablka
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 25 ml vinného octa Roso Acentino
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 ml kachního vývaru (+ pod ravioli)
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 125 g hladké mouky Castello
  • 125 g hrubé mouky Castello (+ na pomoučení)
  • 3 × vejce "M"
  • sůl s jódem Castello
  • 50 g rozinek
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 800 kJ / 1 149 kcal

Bílkoviny

40,63 g

Tuky

44,36 g

Vláknina

11,39 g

Sůl

2,84 g

Sacharidy

131,67 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachní maso

01.Stehna vložíme do 500 ml vody, přidáme na kousky nakrájený celer (100 g), mrkev (50 g), petržel (50 g) a divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř). Maso uvaříme doměkka, scedíme, obereme od kosti a přendáme do misky.

Červené zelí

02.Do hrnce nasypeme 50 g cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a 80 ml jablečné šťávy. Chvíli povaříme a přidáme na kostičky nakrájené zelí. Přisypeme kmín, nahrubo nastrouhané jablko a sůl. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 25 minut. Těsně před odstavením z ohně přilejeme vinný ocet, zbytek jablečné šťávy a zahustíme trochou škrobu rozmíchaném ve vodě.

Náplň

03.V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájený celer, petržel a mrkev (každé po 30 g). Přidáme na kousky nakrájené kachní maso a podlijeme vývarem. Chvíli necháme dusit a nakonec přidáme najemno nakrájené lahůdkové cibulky.

Ravioli

04.Do mísy nasypeme hladkou i hrubou mouku, přidáme 2 vejce, lžičku oleje a smícháme. Těsto zpracujeme rukama na vále do „elastické“ konzistence (pokud je těsto příliš tvrdé, přilejime trochu vody) a vytvoříme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odležet. Poté vyválíme asi 2 mm silný plát. Z tenkého těsta vykrájíme kolečka, která po polovině obvodu potřeme rozšlehaným vejcem, střed naplníme lžící náplně a pevně uzavřeme do tvaru kapsy (ravioli). Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. Nakonec krátce orestujeme v pánvi s trochou kachního vývaru.

Karamelizovaná jablka

05.Dvě jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozpustíme asi 50 g cukru krystal a přidáme jablka, rozinky a 100 ml bílého vína.

Servírování

06.Do středu hlubokého talíře dáme zelí, na něj položíme kachní ravioli a navrch karamelizovaná jablka s rozinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo