Kachní ragú na víně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Co se zbylou pečenou kachnou ze včerejšího oběda? Přece jednoduché ragú z jednoho hrnce! Recept na kachní ragú ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × pekingská kachna bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • celý kmín Kania
  • 2 × cibule
  • 2 × lžíce vypečeného kachního sádla
  • 100 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 3 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 200 ml červeného vína Bordeaux
  • 1 × bio pomeranč (kůra)
  • 100 ml výpeku z pečené kachny
  • 200 ml vývaru z kachních kostí
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • bramborové noky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • parmezán Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 2 × hrsti čerstvého baby špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 592 kJ / 2 053 kcal

Bílkoviny

104,30 g

Tuky

171,90 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

12,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu jimi naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté naporcujeme.

02.Tip: Jak upéct kachnu? Podrobný videorecept najdete v Kuchyni Lidlu zde.

03.Pečenou kachnu vykostíme tak, že necháme prsa v celku včetně kůže a ostatní maso obereme a použijeme do ragú.

04.Tip: Na tento recept skvěle využijete zbytky pečené kachny ze včerejšího oběda ? .

05.V pánvi s rozehřátým sádlem z vypečené kachny opečeme na kostky nakrájenou mrkev a celer, později přidáme jednu najemno nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Pak přidáme větvičku rozmarýnu, víno a svaříme ideálně na polovinu.

06.V tuto chvíli dáme kachní prsa do pekáčku a necháme je v troubě rozpéct, pokud jsou studená.

07.Po svaření vína přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, výpek z pečené kachny, obrané maso (vyjma prsou), vývar a 10 minut dusíme.

08.Jakmile zelenina změkne, přidáme čerstvou najemno nasekanou listovou petržel, hotové bramborové noky a podle chuti osolíme a opepříme. Solíme opatrně vzhledem k již ochucenému kachnímu masu.

09.Tip: Jak připravit bramborové noky se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.

10.Před dokončením přidáme do pánve čerstvé listy baby špenátu a krátce provaříme.

11.Na talíř naservírujeme porci kachního ragú, posypeme hoblinkami parmezánu a navrch položíme několik plátků rozpečeného a nakrájeného kachního prsa. Ozdobíme lístky čerstvé listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo