Kachní játra s řepou a rybízovým džemem

play Přehrát video recept
Kachní játra s řepou a rybízovým džemem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská, Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na to, abyste si výborně pochutnali, stačí i vcelku jednoduchý recept. Jedním z takových jsou i kachní játra podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se, jak je správně nakrájet, orestovat a ochutit čerstvým tymiánem. Hlavně ale zjistíte, jak je doplnit výborným salátem z červené řepy a restovaných ořechů. K dokončení budete potřebovat už jen rybízový (nebo jiný váš oblíbený) džem a můžete začít podávat!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g ořechů mix Alesto
  • 500 g kachních jater Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • 100 g salátových listů mix
  • 500 g vařené červené řepy
  • 1 × citronu (šťáva)
  • čerstvá máta
  • 100 g rybízového džemu Maribel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 927 kJ / 460 kcal

Bílkoviny

27,90 g

Tuky

23,30 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

37,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.

02.Očištěná kachní játra nakrájíme na hrubší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, položíme plátky jater, ochutíme tymiánem a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Během opékání játra poléváme výpekem.

03.V misce promícháme umytý a osušený salát, řepu nakrájenou na malé kousky, nahrubo nasekané ořechy, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu.

04.Do středu talíře naservírujeme salát. Na vrch položíme plátky jater, přelijeme výpekem, posypeme mátou a dochutíme rybízovým džemem.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo