Kachní hody se zelím a lokšemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Dozlatova vypečená kachna s křupavou kůžičkou, k tomu oblíbené červené zelí a bramborové lokše.

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kachna

  • 2 × kachní prsa
  • 2 × kachní stehna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml vody
  • 1 × jablko

Červené zelí

  • 80 g sádla vypečeného z kachny
  • 3 × červené cibule
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 2 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • 1 kg kyselého červeného zelí Freshona
  • 500 ml vody
  • 1 × lžíce octa

Domácí lokše

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky Castello
  • 1 × lžíce sádla vypečeného z kachny

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 540 kJ / 1 324 kcal

Bílkoviny

54,10 g

Tuky

84,50 g

Vláknina

11,80 g

Sůl

5,70 g

Sacharidy

85,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachna:

01.Maso omyjeme a osušíme. Na prsech opatrně nařežeme kůži (dáváme pozor, abychom nezařezali maso). Maso přendáme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přidáme jablko zbavené jadérek a nakrájené na měsíčky. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 90 minut. Maso během pečení poléváme výpekem.

Červené zelí:

02.Ve větším hrnci rozpustíme sádlo. Přidáme cibule nakrájené na plátky, sůl, pepř, bobkové listy a za občasného míchání restujeme do zlatova. Přisypeme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zelí, vodu a ocet. Promícháme a pod poklicí dusíme do měkka asi 45 minut.

Domácí lokše:

03.Brambory uvaříme doměkka a vychladlé nastrouháme najemno. Přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto (podle potřeby dosypeme mouku). Zpracujeme do tvaru válce a nožem odkrajujeme asi 4 cm kousky, které vyválíme na tenké placky na pomoučeném vále. Lokše opékáme na rozehřáté pánvi s kachním sádlem z výpeku z obou stran dozlatova.

Servírovaní:

04.Podáváme přelité výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo