Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Dozlatova vypečená kachna s křupavou kůžičkou, k tomu oblíbené červené zelí a bramborové lokše.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 540 kJ / 1 324 kcal
Bílkoviny
54,10 g
Tuky
84,50 g
Vláknina
11,80 g
Sůl
5,70 g
Sacharidy
85,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso omyjeme a osušíme. Na prsech opatrně nařežeme kůži (dáváme pozor, abychom nezařezali maso). Maso přendáme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přidáme jablko zbavené jadérek a nakrájené na měsíčky. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 90 minut. Maso během pečení poléváme výpekem.
02.Ve větším hrnci rozpustíme sádlo. Přidáme cibule nakrájené na plátky, sůl, pepř, bobkové listy a za občasného míchání restujeme do zlatova. Přisypeme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zelí, vodu a ocet. Promícháme a pod poklicí dusíme do měkka asi 45 minut.
03.Brambory uvaříme doměkka a vychladlé nastrouháme najemno. Přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto (podle potřeby dosypeme mouku). Zpracujeme do tvaru válce a nožem odkrajujeme asi 4 cm kousky, které vyválíme na tenké placky na pomoučeném vále. Lokše opékáme na rozehřáté pánvi s kachním sádlem z výpeku z obou stran dozlatova.
04.Podáváme přelité výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT