Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Podívejte se, jak můžete připravit kachnu s nevšední přílohou – cuketovým zelím a mrkvovo-cuketovými placičkami. Recept je od Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 625 kJ / 1 583 kcal
Bílkoviny
100,30 g
Tuky
105,70 g
Vláknina
12,50 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
59,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jablka a cibuli nakrájíme na větší kusy, osolíme, okořeníme kmínem a naplníme kachnu. Tu osolíme a okořeníme kmínem i na povrchu, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 2 hodiny. Po 1 hodině sundáme pokličku a pečeme dokřupava. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem.
02.Cuketu nastrouháme nahrubo, nasolíme, necháme 10 – 15 minut odstát a poté vyždímáme vodu. Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, vejce, prolisované stroužky česneku, opepříme a okořeníme majoránkou. Přisypeme strouhanku a hrubou mouku, přesné množství záleží na tom, kolik vody cuketa obsahuje. Těsto necháme chvíli odležet.
03.Z připraveného těsta tvarujeme lžící placičky, které opékáme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
04.Na výpeku z kachny, který jsme sebrali při pečení, orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno a přidáme cuketu, kterou jsme před tím nakrouhali na nudličky, posolili, nechali odstát a poté vyždímali. Přidáme oloupané a najemno nastrouhané syrové brambory a podusíme. V hmoždíři nadrtíme kmín a přidáme do hrnce, ochutíme trochou vinného octa a cukru. Dusíme na mírném plameni 5 – 10 minut. Při přípravě zelí je potřeba dát pozor, aby se cuketa moc nerozvařila.
05.Pečenou kachnu servírujeme s připravenými cuketovo-mrkvovými placičkami na velký talíř doprostřed stolu, cuketové zelí podáváme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT