Jogurtové potěšení
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Upečte si skvělý jogurtový moučník s kandovanými pomeranči. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 g vesnického jogurtu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 2 × vejce "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 200 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × balení kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1,5 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • máslo na vymazání formy

Náplň

  • 250 g vesnického jogurtu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello nebo vanilkový lusk
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 150 g plnotučného tvarohu Pilos (obsah tuku 8,8 %)
  • 1 × balení vanilkového pudinku
  • 0,5 × balení kypřicího prášku do pečiva Castello

Čokoládové ozdoby

  • 1 × balení čokolády na vaření Fin Carré
  • 1 × balení vanilinového cukru nebo vanilkový lusk

Kandované pomeranče

  • 450 g pomerančů
  • 250 ml vody
  • 100 g cukru krystal Castello

Krém

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 g cukru moučka Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 722 kJ / 890 kcal

Bílkoviny

12,80 g

Tuky

52,50 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

0,58 g

Sacharidy

93,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme vejce, cukr a olej, po chvíli přidáme jogurt. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a kakaem a nasypeme do robota k vyšlehané směsi. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané formy, povrch srovnáme stěrkou, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.

Náplň

02.V míse smícháme jogurt s oběma cukry, žloutky a tvarohem. Mícháme nejprve stěrkou, poté metličkou. Přidáme pudink (prášek) a promícháme.Těsně před nalitím na upečené těsto ještě přisypeme prášek do pečiva.

Čokoládové ozdoby

03.V horké lázni rozpustíme čokoládu. Mezitím vytvoříme kornoutek z pečicího papíru, který naplníme rozpuštěnou čokoládou, a na plech vyložený pečicím papírem vytváříme např. kruhové čokoládové ozdoby. Necháme ztuhnout v lednici.

Tip

04.Z trojúhelníku (získáme přeložením a odříznutím pečicího papíru) smotáme kornoutek, jehož horní okraje ohneme směrem dovnitř. V užší části vznikne malý otvor pro tvoření tenké vrstvy čokolády.

Kandované pomeranče

05.Omyté pomeranče nakrájíme na plátky. Do pánve vlijeme vodu, přisypeme cukr, promícháme a vložíme plátky pomerančů. Vaříme na středním ohni asi 20 minut. Pomeranče zprůhlední a z vody s cukrem vznikne hustší sirup. Snížíme plamen na mírný a povaříme ještě asi 10 minut. Pomeranče vyndáme a necháme okapat na mřížce. Krájíme na poloviny.

Krém

06.V míse smícháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a ušleháme.

Koláč

07.Na upečený korpus nalijeme opatrně náplň a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut. Po vychladnutí skládáme na koláč půlky pomerančů. Do cukrářského sáčku vložíme krém, kterým ozdobíme obvod koláče a střed. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo