Kuchyně
Evropská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 25 min.
Obtížnost
Začátečník
Upečte si skvělý jogurtový moučník s kandovanými pomeranči. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 722 kJ / 890 kcal
Bílkoviny
12,80 g
Tuky
52,50 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
0,58 g
Sacharidy
93,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu smícháme vejce, cukr a olej, po chvíli přidáme jogurt. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a kakaem a nasypeme do robota k vyšlehané směsi. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané formy, povrch srovnáme stěrkou, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.
02.V míse smícháme jogurt s oběma cukry, žloutky a tvarohem. Mícháme nejprve stěrkou, poté metličkou. Přidáme pudink (prášek) a promícháme.Těsně před nalitím na upečené těsto ještě přisypeme prášek do pečiva.
03.V horké lázni rozpustíme čokoládu. Mezitím vytvoříme kornoutek z pečicího papíru, který naplníme rozpuštěnou čokoládou, a na plech vyložený pečicím papírem vytváříme např. kruhové čokoládové ozdoby. Necháme ztuhnout v lednici.
04.Z trojúhelníku (získáme přeložením a odříznutím pečicího papíru) smotáme kornoutek, jehož horní okraje ohneme směrem dovnitř. V užší části vznikne malý otvor pro tvoření tenké vrstvy čokolády.
05.Omyté pomeranče nakrájíme na plátky. Do pánve vlijeme vodu, přisypeme cukr, promícháme a vložíme plátky pomerančů. Vaříme na středním ohni asi 20 minut. Pomeranče zprůhlední a z vody s cukrem vznikne hustší sirup. Snížíme plamen na mírný a povaříme ještě asi 10 minut. Pomeranče vyndáme a necháme okapat na mřížce. Krájíme na poloviny.
06.V míse smícháme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a ušleháme.
07.Na upečený korpus nalijeme opatrně náplň a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut. Po vychladnutí skládáme na koláč půlky pomerančů. Do cukrářského sáčku vložíme krém, kterým ozdobíme obvod koláče a střed. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT