Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud milujete zvěřinu, tak byste měli rychle zbystřit. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil skvělý recept na jelení ragú. Naučíte se, jak připravit univerzální zvěřinový základ z kořenové zeleniny (celeru a mrkve), slaniny a sušených brusinek i jak správně orestovat rajčatový protlak a maso na jelení guláš. V tomto ragú nechybí ani houby (hnědé žampiony), ale hlavně červené víno, které se k zvěřině skvěle hodí. Jako přílohu si můžete připravit buď opékané topinky s česnekem, anebo třeba restované brambory či domácí bramborou kaši.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 393 kJ / 572 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
17,40 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
60,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Postupně vkládáme celer a mrkve nakrájené na menší kousky, sůl, pepř, cibuli nasekanou nadrobno, bobkové listy, nové koření, česnek nakrájený najemno, slaninu nadrobno a brusinky na menší kousky. Za občasného míchání restujeme, dokud základ nezíská zlatavou barvu. Potom přidáme očištěné maso nakrájené na menší kousky. Když se maso zatáhne, přidáme rajčatový protlak, promícháme a chvíli restujeme. Potom přilijeme víno a krátce povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Osolíme, opepříme, podlijeme vroucím vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso zalité. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme doměkka přibližně hodinu.
02.Asi 20 minut před dokončením přidáme houby nakrájené na čtvrtiny.
03.Jelení ragú servírujeme posypané nasekanou petrželovou natí. Jako přílohu podáváme na oleji opečené krajíce chleba potřené česnekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT