Jehněcí ragú s kari, koriandrem a kuskusem

play Přehrát video recept
Jehněcí ragú s kari, koriandrem a kuskusem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Každý z vás určitě zná spoustu receptů na různé masové guláše a ragú – třeba na klasiku s hovězím nebo výrazné zvěřinové ragú. Vyzkoušejte ale také lehce netradiční ragú s kari a kořenovou zeleninou podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se, jak správně maso očistit i jak připravit zeleninový základ. Marcel Ihnačák zvolil k přípravě ragú jehněčí maso, ale určitě si pochutnáte i s jiným oblíbeným masem. Až budete mít hotovo – doslova za pár desítek minut v jednom hrnci – ochuťte hotové ragú koriandrem a připravte si k němu tentokrát lehkou přílohu. Tu obstará vařený kuskus nebo například libovolné zeleninové pyré podle vašeho výběru.


Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadona
  • 2 × cibule
  • 3 × mrkve
  • 3 × řapíky celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg jehněčí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × stroužků česneku
  • 3 × cm čerstvého zázvoru
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g rajčatového protlaku Kania
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (33 %)
  • 200 g kuskusu Campo Largo
  • 1 × hrst čerstvého koriandru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

19 194 kJ / 4 596 kcal

Bílkoviny

244,30 g

Tuky

280,10 g

Vláknina

30,60 g

Sůl

7,40 g

Sacharidy

248,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozpáleného hrnce s olejem postupně vkládáme nadrobno nakrájené cibule, mrkve a celer. Osolíme, opepříme a restujeme.

02.Jehněčí stehno vykostíme. Maso nakrájíme na menší kousky. 

03.Tip:Kosti s odřezky nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit vývar.

04.K základu přidáme česnek a zázvor nasekaný nadrobno. 

05.Jakmile zelenina získá zlatavou barvu, přihodíme kousky jehněčí kýty. Dochutíme nakrájenou papričkou zbavenou semínek. 

06.K zatáhnutému masu přidáme protlak a kari. Promícháme a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou tak, aby maso bylo zalité. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka asi 30–45 minut. Podle potřeby můžeme přilévat tekutinu.

07.Uvařené ragú stáhneme z ohně, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.

08.Kuskus nasypeme do misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zalijeme vroucí vodou asi 0,5 cm nad povrch kuskusu. Promícháme, přikryjeme fólií a necháme odstát přibližně 5 minut, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu.

09.Jehněcí ragú servírujeme s kuskusem posypané nasekaným koriandrem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo