Jehněcí ragú s kari, koriandrem a kuskusem

play Přehrát video recept
Jehněcí ragú s kari, koriandrem a kuskusem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Každý z vás určitě zná spoustu receptů na různé masové guláše a ragú – třeba na klasiku s hovězím nebo výrazné zvěřinové ragú. Vyzkoušejte ale také lehce netradiční ragú s kari a kořenovou zeleninou podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se, jak správně maso očistit i jak připravit zeleninový základ. Marcel Ihnačák zvolil k přípravě ragú jehněčí maso, ale určitě si pochutnáte i s jiným oblíbeným masem. Až budete mít hotovo – doslova za pár desítek minut v jednom hrnci – ochuťte hotové ragú koriandrem a připravte si k němu tentokrát lehkou přílohu. Tu obstará vařený kuskus nebo například libovolné zeleninové pyré podle vašeho výběru.


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • olivový olej Primadona
  • 2 × cibule
  • 3 × mrkve
  • 3 × řapíky celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg jehněčí kýty Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × stroužků česneku
  • 3 × cm čerstvého zázvoru
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g rajčatového protlaku Kania
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (33 %)
  • 200 g kuskusu Campo Largo
  • 1 × hrst čerstvého koriandru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

19 194 kJ / 4 596 kcal

Bílkoviny

244,30 g

Tuky

280,10 g

Vláknina

30,60 g

Sůl

7,40 g

Sacharidy

248,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozpáleného hrnce s olejem postupně vkládáme nadrobno nakrájené cibule, mrkve a celer. Osolíme, opepříme a restujeme.

02.Jehněčí stehno vykostíme. Maso nakrájíme na menší kousky. 

03.Tip:Kosti s odřezky nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit vývar.

04.K základu přidáme česnek a zázvor nasekaný nadrobno. 

05.Jakmile zelenina získá zlatavou barvu, přihodíme kousky jehněčí kýty. Dochutíme nakrájenou papričkou zbavenou semínek. 

06.K zatáhnutému masu přidáme protlak a kari. Promícháme a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou tak, aby maso bylo zalité. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka asi 30–45 minut. Podle potřeby můžeme přilévat tekutinu.

07.Uvařené ragú stáhneme z ohně, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.

08.Kuskus nasypeme do misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zalijeme vroucí vodou asi 0,5 cm nad povrch kuskusu. Promícháme, přikryjeme fólií a necháme odstát přibližně 5 minut, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu.

09.Jehněcí ragú servírujeme s kuskusem posypané nasekaným koriandrem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo