Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Každý z vás určitě zná spoustu receptů na různé masové guláše a ragú – třeba na klasiku s hovězím nebo výrazné zvěřinové ragú. Vyzkoušejte ale také lehce netradiční ragú s kari a kořenovou zeleninou podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se, jak správně maso očistit i jak připravit zeleninový základ. Marcel Ihnačák zvolil k přípravě ragú jehněčí maso, ale určitě si pochutnáte i s jiným oblíbeným masem. Až budete mít hotovo – doslova za pár desítek minut v jednom hrnci – ochuťte hotové ragú koriandrem a připravte si k němu tentokrát lehkou přílohu. Tu obstará vařený kuskus nebo například libovolné zeleninové pyré podle vašeho výběru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
19 194 kJ / 4 596 kcal
Bílkoviny
244,30 g
Tuky
280,10 g
Vláknina
30,60 g
Sůl
7,40 g
Sacharidy
248,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozpáleného hrnce s olejem postupně vkládáme nadrobno nakrájené cibule, mrkve a celer. Osolíme, opepříme a restujeme.
02.Jehněčí stehno vykostíme. Maso nakrájíme na menší kousky.
03.Tip:Kosti s odřezky nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit vývar.
04.K základu přidáme česnek a zázvor nasekaný nadrobno.
05.Jakmile zelenina získá zlatavou barvu, přihodíme kousky jehněčí kýty. Dochutíme nakrájenou papričkou zbavenou semínek.
06.K zatáhnutému masu přidáme protlak a kari. Promícháme a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou tak, aby maso bylo zalité. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme doměkka asi 30–45 minut. Podle potřeby můžeme přilévat tekutinu.
07.Uvařené ragú stáhneme z ohně, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
08.Kuskus nasypeme do misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a zalijeme vroucí vodou asi 0,5 cm nad povrch kuskusu. Promícháme, přikryjeme fólií a necháme odstát přibližně 5 minut, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu.
09.Jehněcí ragú servírujeme s kuskusem posypané nasekaným koriandrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT