Kuchyně
Asijská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Myslíte si, že Japonci nemlsají a žádné japonské sladkosti neexistují? Omyl! I Japonce honí mlsná. Tu zaženou třeba fantastickou japonskou roládou s ovocem. Zkuste ji také.
Energie
995 kJ / 238 kcal
Bílkoviny
4,80 g
Tuky
15,50 g
Vláknina
1,20 g
Sůl
0,17 g
Sacharidy
20,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, 60 g cukru, soli a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh.
02.Olej s mlékem šleháme metličkou, až vznikne emulze. Přidáme žloutky, 15 g cukru, zrníčka vanilky a prošleháme. Do směsi přidáme ještě prosátou mouku se škrobem a důkladně promícháme.
03.Do žloutkové směsi přidáme asi 1/3 vyšlehaných bílků a důkladně promícháme. Poté žloutkovou směs přidáme do zbytku sněhu a lehce zamícháme. Těsto dokonale rozetřeme na pečicí papír a přemístíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30 minut.
04.Upečený plát necháme úplně vychladnout. Poté pomocí druhého pečicího papíru otočíme a odstraníme pečicí papír, na kterém se plát pekl.
05.Studenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a rozetřeme ji na připravený plát. Na jedné straně necháme hrbolek, aby se roláda snadněji zarolovala.
Roládu můžete naplnit libovolným ovocem, hodí se však měkčí zralé ovoce, třeba jahody nebo banány.
06.Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky a naskládáme na šlehačku.
07.Jemně roládu zarolujeme a utáhneme. Necháme ztuhnout v lednici 2–3 hodiny, klidně i přes noc.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT