Jak připravit bešamel?
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Historie bešamelu sahá až do 17. století, kdy ho údajně vymyslel francouzský úředník - Louis de Béchameil. Tato oblíbená omáčka se dodnes používá k zapékání jídel nebo jako základ jiných omáček.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Historie bešamelu sahá až do 17. století, kdy ho údajně vymyslel francouzský úředník - Louis de Béchameil. Tato oblíbená omáčka se dodnes používá k zapékání jídel nebo jako základ jiných omáček. Jeho příprava, navzdory všeobecnému názoru, není vůbec složitá. Marcel Ihnačák Vám názorně ukáže, jak v několika krocích připravit lahodnou bešamelovou omáčku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo