Jak filetovat mořský jazyk
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Mořský jazyk je ryba, která se v současnosti stále častěji objevuje v restauracích i domácích kuchyních. Hodí se ke smažení, pečení, dušení nebo k vaření v páře. Pokud ji koupíte v celku, zjistíte, že jedna strana je pokryta tužší šedou kůží, druhá zase tenčí bílou. Uvnitř najdete jemné maso, které je cenné díky svým výživovým hodnotám a nízkému obsahu tuku. Mořský jazyk je tak mezi milovníky dobrého jídla považován za nejlepší rybu na světě, a proto byste ji měli ochutnat i vy. Nejsnazší je samozřejmě koupit si přímo filé, ale co udělat, když se k vám dostane ryba v celku? Jak ji filetovat? S tím vám pomůže náš šéfkuchař Roman Paulus. V jeho triku se dozvíte, kde vlastně začít a na co si během filetování dávat pozor.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mořský jazyk je ryba, která se v současnosti stále častěji objevuje v restauracích i domácích kuchyních.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo