Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Mořský jazyk je ryba, která se v současnosti stále častěji objevuje v restauracích i domácích kuchyních. Hodí se ke smažení, pečení, dušení nebo k vaření v páře. Pokud ji koupíte v celku, zjistíte, že jedna strana je pokryta tužší šedou kůží, druhá zase tenčí bílou. Uvnitř najdete jemné maso, které je cenné díky svým výživovým hodnotám a nízkému obsahu tuku. Mořský jazyk je tak mezi milovníky dobrého jídla považován za nejlepší rybu na světě, a proto byste ji měli ochutnat i vy. Nejsnazší je samozřejmě koupit si přímo filé, ale co udělat, když se k vám dostane ryba v celku? Jak ji filetovat? S tím vám pomůže náš šéfkuchař Roman Paulus. V jeho triku se dozvíte, kde vlastně začít a na co si během filetování dávat pozor.
01.Mořský jazyk je ryba, která se v současnosti stále častěji objevuje v restauracích i domácích kuchyních.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT