Jak docílit čistého rybího vývaru

play Přehrát video recept
Jak docílit čistého rybího vývaru
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Česká

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Stane se vám občas, že máte rybí vývar zakalený? Tak odteď už nikdy! Trik na dosažené čistého rybího vývaru, vás naučí odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský.


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • kosti z kapra

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Aby byl rybí vývar čistý a méně bahnitý, můžeme předem zblanšírovat rybí kosti. Očištěné kosti kapra vložíme do hrnce s vroucí čistou vodou a necháme zavařit. 

02.Po chvilce vyndáme do mísy s vodou a ledem. Kosti ještě v míse opláchneme a vložíme do čisté studené vody.

03.Osolíme a necháme táhnout asi 45 minut.

04.Poté vývar scedíme a necháme ještě redukovat 20 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo