Jahodový džem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na palačinky, ráno na rohlík nebo jen tak, tady všude využijete jahodový džem. Připravit domácí není vůbec žádná věda. Jak na to, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková. 


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 3 kg jahody
  • 250 g voda
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 g mletá vanilka
  • 1 kg cukr krupice Belbake
  • 7 g pektin

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 625 kJ / 625 kcal

Bílkoviny

2,70 g

Tuky

1,10 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

155,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jahody očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce. Větší kusy můžeme překrojit. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, přidáme mletou vanilku a začneme vařit. 

Jak se připraví mletá vanilka, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu. 

02.Aby se jahody rychleji vařily, rozšťoucháme je. Necháme povařit.

03.Cukr dobře promícháme s pektinem, vsypeme do povařených jahod, opět přivedeme k varu a vaříme 2–3 minuty.

04.Vařící džem nalijeme do čistých sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.

05.Z tohoto množství surovin připravíme 8 sklenic džemu o velikosti 430 g.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo