Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Na palačinky, ráno na rohlík nebo jen tak, tady všude využijete jahodový džem. Připravit domácí není vůbec žádná věda. Jak na to, vám prozradí Mirka van Gils Slavíková.
Energie
2 625 kJ / 625 kcal
Bílkoviny
2,70 g
Tuky
1,10 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
155,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jahody očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce. Větší kusy můžeme překrojit. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, přidáme mletou vanilku a začneme vařit.
Jak se připraví mletá vanilka, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Aby se jahody rychleji vařily, rozšťoucháme je. Necháme povařit.
03.Cukr dobře promícháme s pektinem, vsypeme do povařených jahod, opět přivedeme k varu a vaříme 2–3 minuty.
04.Vařící džem nalijeme do čistých sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.
05.Z tohoto množství surovin připravíme 8 sklenic džemu o velikosti 430 g.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT