Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Jablka v kabátku - kdo by si tuhle dobrotu nepamatoval z dětství. Připravte si tuto dobrotu podle receptu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 249 kJ / 537 kcal
Bílkoviny
10,50 g
Tuky
31,40 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
56,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm (konce jablek nepoužijeme). Vykrojíme jádřince. Rozbalené listové těsto nakrájíme na obdélníky (z 2 balení těsta vytvoříme 6 ks), na okraj každého z nich dáme kolečko jablka a místo vykrojených jádřinců džem. Volnou polovinu těsta přeložíme přes jablko posypané skořicovým cukrem a okraj lehce přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a všechny rohy přeložíme do středu a přitlačíme. Horní část znovu potřeme rozšlehaným vejcem. Navrch dáme lžičku medu a nasypeme nahrubo nasekané mandle. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 25 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT