Jablka v kabátku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jablka v kabátku - kdo by si tuhle dobrotu nepamatoval z dětství. Připravte si tuto dobrotu podle receptu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × velká jablka
  • 2 × balení listového těsta Belbake
  • višňový džem Maribel
  • 1 × balení skořicového cukru
  • 1 × vejce na potření
  • 6 × lžička květového medu Marlene
  • 100 g mandlí Gardis

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 249 kJ / 537 kcal

Bílkoviny

10,50 g

Tuky

31,40 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

56,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm (konce jablek nepoužijeme). Vykrojíme jádřince. Rozbalené listové těsto nakrájíme na obdélníky (z 2 balení těsta vytvoříme 6 ks), na okraj každého z nich dáme kolečko jablka a místo vykrojených jádřinců džem. Volnou polovinu těsta přeložíme přes jablko posypané skořicovým cukrem a okraj lehce přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a všechny rohy přeložíme do středu a přitlačíme. Horní část znovu potřeme rozšlehaným vejcem. Navrch dáme lžičku medu a nasypeme nahrubo nasekané mandle. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 25 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo