Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Dobře zpracované těsto, sladká oříšková náplň a hedvábná čokoládová poleva – to vše může vzbuzovat dojem, že jsou išlské dortíčky náročné. Naštěstí je můžete upéct dopředu a nemusíte se bát, že do Vánoc ztratí svou čerstvost. Naopak! Díky vhodnému skladování získají výraznější chuť a stanou se dokonalou sladkou tečkou za štědrovečerní večeří.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
17 675 kJ / 4 224 kcal
Bílkoviny
60,00 g
Tuky
264,10 g
Vláknina
27,50 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
423,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Změklé máslo, prosátou mouku, mleté ořechy, moučkový cukr, kakao, žloutek a vanilkový cukr rozmícháme v robotu, poté ještě zpracujeme rukama, až vznikne hladké těsto.
02.Z těsta vytvoříme cihličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a necháme na 2-3 hodiny odležet v lednici.
03.Po odležení vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát a vykrájíme malá kolečka o průměru 3 – 4 cm. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
04.Mleté ořechy, moučkový cukr, vejce a džem smícháme v hladkou hmotu.
05.Po vychladnutí potřeme polovinu koleček silnou vrstvou náplně a přiklopíme druhou polovinou koleček.
06.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, na každý kousek dáme kapku čokolády a ozdobíme půlkou mandle, které jsme předtím zbavili slupky.
07.Skladujeme v chladu.
Pečte asi 3 týdny před Vánocemi, aby se cukroví stihlo dobře rozležet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT