Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte pokrm Marcela Ihnačáka s nádechem podzimu – Hustou dýňovou omáčku s masovými kuličkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 785 kJ / 905 kcal
Bílkoviny
38,70 g
Tuky
50,20 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
33,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, osolíme a opepříme. Jakmile základ zezlátne, přidáme dýni nakrájenou na kostky a tymián. Promícháme, podlijeme vínem a povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Podlijeme teplou vodou, aby byla dýně ponořená, a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, v průběhu dušení ještě podléváme, ale dáváme pozor, aby nebyla omáčka příliš řídká.
02.Těsně před dokončením přidáme najemno nastrouhaný sýr a máslo, rozmačkáme, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
03.K mletému masu přidáme cibuli, česnek a nadrobno nasekaný tymián, strouhanku a vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které pokládáme vedle sebe do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut (závisí na velikosti).
04.Masové kuličky servírujeme s dýňovou omáčkou, můžeme ještě dozdobit listovou petrželí a hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT