Hustá dýňová omáčka s masovými kuličkami

play Přehrát video recept
Hustá dýňová omáčka s masovými kuličkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte pokrm Marcela Ihnačáka s nádechem podzimu – Hustou dýňovou omáčku s masovými kuličkami. 

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dýňová omáčka

  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × větší dýně Hokaido
  • čerstvý tymián
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 80 g parmezánu + na ozdobu
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × citron
  • listová petžel

Masové kuličky

  • 1 kg mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × menší cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst strouhanky Castello
  • 1 × vejce „M“

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 785 kJ / 905 kcal

Bílkoviny

38,70 g

Tuky

50,20 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

33,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Dýňová omáčka

01.Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka, osolíme a opepříme. Jakmile základ zezlátne, přidáme dýni nakrájenou na kostky a tymián. Promícháme, podlijeme vínem a povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Podlijeme teplou vodou, aby byla dýně ponořená, a pod pokličkou dusíme doměkka.  Je-li třeba, v průběhu dušení ještě podléváme, ale dáváme pozor, aby nebyla omáčka příliš řídká.

02.Těsně před dokončením přidáme najemno nastrouhaný sýr a máslo, rozmačkáme, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Masové kuličky

03.K mletému masu přidáme cibuli, česnek a nadrobno nasekaný tymián, strouhanku a vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které pokládáme vedle sebe do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut (závisí na velikosti).

Servírování

04.Masové kuličky servírujeme s dýňovou omáčkou, můžeme ještě dozdobit listovou petrželí a hoblinkami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo