Husí prsa z pánve s červenou řepou, balsamicem a bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Husí prsa z pánve s červenou řepou, balsamicem a bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Husa patří tradičně k těm svátečnějším jídlům, a tak je potřeba si na ní dát pořádně záležet. Stejně jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém receptu na husí prsíčka. Aby byla prsa krásně šťavnatá, opékají se v pánvi i s kůží, kterou stačí jednoduše nařezat, aby se vám v pánvi nezačala zbytečně kroutit. Zatímco se bude husa restovat, stihnete připravit výbornou přílohu – červenou řepu s na první pohled netradičními surovinami, jako jsou skořice, med nebo balsamico. Celý recept skvěle dokončí už jenom čerstvě připravená bramborová kaše.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 kg brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g máslo Pilos
  • 3 × červená cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 500 g červená řepa
  • 2 × lžíce med
  • 0,5 × lžička mletá skořice Kania
  • 100 ml balsamico Italiamo
  • 700 g husí prsa
  • čerstvý rozmarýn

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 762 kJ / 899 kcal

Bílkoviny

41,90 g

Tuky

53,10 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

63,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijeme, trochu vody odlijeme bokem, přidáme máslo a rozmixujeme na pyré. Podle potřeby přiléváme vodu z uvařených brambor. 

02.Červenou cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji v hrnci s rozehřátým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou řepu, med, špetku skořice a balsamico. Promícháme a dusíme přibližně 10 minut.

03.Husí prsa očistíme, kůži nařežeme, osolíme, opepříme a dáme do rozehřáté pánve opéct na kůži. Jakmile je kůže opečená dokřupava, maso otočíme a dále opékáme. Husí prsa přendáme dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 10 minut. Po upečení maso posypeme nasekaným rozmarýnem a přikryjeme alobalem.

04.Husí prsa nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s bramborovou kaší a s červenou řepou. Na závěr ozdobíme nasekaným rozmarýnem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo