Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Husa patří tradičně k těm svátečnějším jídlům, a tak je potřeba si na ní dát pořádně záležet. Stejně jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém receptu na husí prsíčka. Aby byla prsa krásně šťavnatá, opékají se v pánvi i s kůží, kterou stačí jednoduše nařezat, aby se vám v pánvi nezačala zbytečně kroutit. Zatímco se bude husa restovat, stihnete připravit výbornou přílohu – červenou řepu s na první pohled netradičními surovinami, jako jsou skořice, med nebo balsamico. Celý recept skvěle dokončí už jenom čerstvě připravená bramborová kaše.
Energie
3 762 kJ / 899 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
53,10 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
63,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Uvaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijeme, trochu vody odlijeme bokem, přidáme máslo a rozmixujeme na pyré. Podle potřeby přiléváme vodu z uvařených brambor.
02.Červenou cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji v hrnci s rozehřátým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou řepu, med, špetku skořice a balsamico. Promícháme a dusíme přibližně 10 minut.
03.Husí prsa očistíme, kůži nařežeme, osolíme, opepříme a dáme do rozehřáté pánve opéct na kůži. Jakmile je kůže opečená dokřupava, maso otočíme a dále opékáme. Husí prsa přendáme dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 10 minut. Po upečení maso posypeme nasekaným rozmarýnem a přikryjeme alobalem.
04.Husí prsa nakrájíme na tenké plátky a servírujeme s bramborovou kaší a s červenou řepou. Na závěr ozdobíme nasekaným rozmarýnem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT