 
  Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Svátek svatého Martina se pojí s prvotřídní gastronomií a v Kuchyni Lidlu tomu není jinak. Připravte si recept Romana Pauluse na husí prsa s pomeranči.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
7 422 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny
105,00 g
Tuky
133,60 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
28,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Husí prsa nařežeme na kůži tak, abychom získali čtverečky, a osolíme. Na straně bez kůže osolíme i opepříme.
02.Prsa vložíme do teplé pánve, nemusí být úplně rozpálená, kůží dolu a pomalu vypékáme. Sádlo, které se uvolňuje v průběhu pečení, sbíráme do misky. Jakmile je kůže vypečená dokřupava, otočíme a dopečeme 2–3 minuty. Po dopečení necháme odpočinout pod alobalem.
Jsou-li husí prsa větší, můžete je dopéct v troubě, stačí 4–5 minut na 160 °C. 
03.Před podáváním nakrájíme na plátky.
04.Z pánve, ve které jsme opékali husí prsa, vylijeme všechno husí sádlo, přilijeme likérové víno a zredukujeme. Přilijeme šťávu z pomerančů, přidáme máslo a pomerančové segmenty a necháme prohřát.
 Pomeranče můžete nahradit fíky. 
05.Do další pánve nalijeme trochu sádla z pečení prsou a orestujeme šalotku nakrájenou na nudličky. Přidáme zblanšírované zelené fazolky, osolíme, opepříme a přidáme trochu rozmarýnu.
06.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Scedíme a ještě za tepla okapané prolisujeme skrze lis na brambory. Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.
07.Ohřejeme mléko smíchané se smetanou a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, dokud se úplně nerozpustí. Poté vmícháme ohřáté mléko se smetanou, hrubozrnnou hořčici a osolíme.
08.Na talíř naservírujeme nejdříve bramborovou kaši s hořčicí, poté fazolky, omáčku s pomeranči a nakrájené maso. Na závěr ještě osolíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT