Husí prsa s pomeranči a fazolkami
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Svátek svatého Martina se pojí s prvotřídní gastronomií a v Kuchyni Lidlu tomu není jinak. Připravte si recept Romana Pauluse na husí prsa s pomeranči.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Husí prsa:

  • 4 ks husí prsa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Příloha:

  • 100 ml likérové víno Tawny Port Armilar
  • 4 × pomeranč
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 30 g šalotka
  • 100 g mražené zelené fazolky Freshona
  • čerstvý rozmarýn

Bramborová kaše s hrubozrnnou hořčicí:

  • 350 g moučné brambory
  • 50 ml plnotučné mléko Pilos
  • 50 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × lžíce hrubozrnná hořčice Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 422 kJ / 1 774 kcal

Bílkoviny

105,00 g

Tuky

133,60 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

28,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Husí prsa:

01.Husí prsa nařežeme na kůži tak, abychom získali čtverečky, a osolíme. Na straně bez kůže osolíme i opepříme.

02.Prsa vložíme do teplé pánve, nemusí být úplně rozpálená, kůží dolu a pomalu vypékáme. Sádlo, které se uvolňuje v průběhu pečení, sbíráme do misky. Jakmile je kůže vypečená dokřupava, otočíme a dopečeme 2–3 minuty. Po dopečení necháme odpočinout pod alobalem.

Jsou-li husí prsa větší, můžete je dopéct v troubě, stačí 4–5 minut na 160 °C.

03.Před podáváním nakrájíme na plátky.

Příloha:

04.Z pánve, ve které jsme opékali husí prsa, vylijeme všechno husí sádlo, přilijeme likérové víno a zredukujeme. Přilijeme šťávu z pomerančů, přidáme máslo a pomerančové segmenty a necháme prohřát.

Pomeranče můžete nahradit fíky.

05.Do další pánve nalijeme trochu sádla z pečení prsou a orestujeme šalotku nakrájenou na nudličky. Přidáme zblanšírované zelené fazolky, osolíme, opepříme a přidáme trochu rozmarýnu.

Bramborová kaše s hrubozrnnou hořčicí:

06.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Scedíme a ještě za tepla okapané prolisujeme skrze lis na brambory. Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.

07.Ohřejeme mléko smíchané se smetanou a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, dokud se úplně nerozpustí. Poté vmícháme ohřáté mléko se smetanou, hrubozrnnou hořčici a osolíme.

08.Na talíř naservírujeme nejdříve bramborovou kaši s hořčicí, poté fazolky, omáčku s pomeranči a nakrájené maso. Na závěr ještě osolíme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo