Husí omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Když pečete husu v celku, zbydou vám po vykostění kosti a nádivka, pokud jste husu před pečením naplnili třeba jablky. Je Vám líto je vyhodit, ale nevíte co s nimi? Roman Paulus vás naučí, jak z těchto „zbytků“ připravit znamenitou husí omáčku. Díky pomerančové šťávě a červenému vínu, které se do omáčky přidávají, bude mít lehce nasládlou chuť a vonět po vínu, což se k pečené huse hodí přímo báječně.



Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Husí omáčka

  • husí sádlo
  • „zbytky“ pečené husy – husí kosti, nádivka (jablka, cibule, pomeranče)
  • hladká mouka
  • pomerančová šťáva
  • červené víno vývar z husích kostí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.V hrnci rozehřejeme husí sádlo. Do hrnce vložíme jablka, cibule, pomeranče z pečené husy a orestujeme. Přidáme husí kosti a restujeme dále, poté zaprášíme moukou. Pokud se mouka připaluje ke dnu hrnce, můžeme podlít trochou pomerančové šťávy, aby se vše dobře odvařilo, a restujeme dále.

02.Zarestovaný základ podlijeme pomerančovou šťávou, necháme chvíli provařit a přilijeme červené víno. Víno necháme dobře vyvařit, přilijeme husí vývar, na mírném plameni prováříme asi 1 hodinu a přecedíme. Omáčku můžeme případně svařit, aby byla hustší.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo