Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 40 min.
Obtížnost
Začátečník
Hrušková sezóna je poměrně krátká, proto ji využijte naplno a upečte si hruškový koláč s mascarpone. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 397 kJ / 573 kcal
Bílkoviny
8,50 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
4,20 g
Sůl
0,06 g
Sacharidy
69,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu ušleháme máslo, hladkou mouku a cukr krystal. Za stálého šlehání přidáme vodu. Těsto na vále zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Po vyndání z lednice těsto ještě lehce na pomoučněném vále propracujeme a vyválíme do tvaru formy, kterou jsme předem vymazali máslem (pokud je těsto příliš ztuhlé, můžeme ho do formy nastrouhat). Těsto přesahující přes okraje formy nožem odřízneme, okraje srovnáme a přitlačíme ke stěnám formy. Těsto propícháme lehce vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 20 – 25 minut.
02.Mezitím spaříme mandle horkou vodou, zbavíme je slupky a nasekáme.
03.V robotu ušleháme mascarpone, cukr krystal a celá vejce. Přidáme hladkou mouku a mícháme. Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na poloviny, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Na hruškách vytvoříme pomocí nože ozdobné zářezy (např. do tvaru písmene „v“ ). Připravený krém nalijeme do formy s předpečeným těstem. Hrušky dáme navrch užšími okraji do středu koláče. Nakonec posypeme skořicovým cukrem, mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 40 – 45 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT