Hruškový koláč s mascarpone
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hrušková sezóna je poměrně krátká, proto ji využijte naplno a upečte si hruškový koláč s mascarpone. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 160 g másla Pilos (+ na vymazání)
  • 300 g hladké mouky Castello (+ na posypání válu)
  • 6 × lžíce cukru krystal Castello
  • 4 × lžíce vody

Náplň

  • 250 g mascarpone Italiamo
  • 230 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce "M"
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 3,5 × hrušky
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × balení skořicového cukru
  • 100 g mandlí Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 397 kJ / 573 kcal

Bílkoviny

8,50 g

Tuky

29,90 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

0,06 g

Sacharidy

69,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu ušleháme máslo, hladkou mouku a cukr krystal. Za stálého šlehání přidáme vodu. Těsto na vále zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Po vyndání z lednice těsto ještě lehce na pomoučněném vále propracujeme a vyválíme do tvaru formy, kterou jsme předem vymazali máslem (pokud je těsto příliš ztuhlé, můžeme ho do formy nastrouhat). Těsto přesahující přes okraje formy nožem odřízneme, okraje srovnáme a přitlačíme ke stěnám formy. Těsto propícháme lehce vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 20 – 25 minut.

02.Mezitím spaříme mandle horkou vodou, zbavíme je slupky a nasekáme.

Náplň

03.V robotu ušleháme mascarpone, cukr krystal a celá vejce. Přidáme hladkou mouku a mícháme. Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na poloviny, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Na hruškách vytvoříme pomocí nože ozdobné zářezy (např. do tvaru písmene „v“ ). Připravený krém nalijeme do formy s předpečeným těstem. Hrušky dáme navrch užšími okraji do středu koláče. Nakonec posypeme skořicovým cukrem, mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 40 – 45 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo