Hráškový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jste milovníky krémových polévek a hledáte novou inspiraci? Vyzkoušejte výjimečný recept Romana Pauluse na rychlou hustou polévku, kterou si oblíbí celá vaše rodina. Krémová hrášková polévka je velmi chutná, snadná na přípravu a přitom nevšední, díky křupavému salátu a osmažené pančetě. Určitě si ji připravte a sami uvidíte, že tato neobvyklá verze krémové polévky ze zeleného hrášku se stane vaší nejoblíbenější.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 70 g máslo
  • 50 g pórek (světlá část)
  • 1 × lžička krupicový cukr
  • 400 g čerstvý hrášek
  • sušený tymián
  • 500 ml kuřecí vývar
  • sůl
  • pepř
  • 1 × šalotka
  • 1 × šalotka
  • 200 g ledový salát
  • 100 ml čerstvá smetana (33 % tuku)
  • 4 × plátek smažené pančety

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 492 kJ / 356 kcal

Bílkoviny

9,30 g

Tuky

26,10 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

22,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V přiměřeně velkém hrnci si rozpustíme 40 g másla, na kterém orestujeme 20 g nahrubo nakrájené šalotky, nasekaný pórek a posypeme cukrem. Po orestování přidáme 300 g hrášku, špetku tymiánu, podlijeme lehkým kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pouze krátce 5-8 minut, aby hrášek neztratil barvu. V průběhu vaření přidáme smetanu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem a procedíme přes jemné sítko. Přivedeme k varu a dle potřeby naředíme vývarem či dochutíme solí a pepřem.

02.V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme najemno nakrájenou zbylou šalotku, posypeme špetkou tymiánu, přidáme 100 g hrášku a zarestujeme. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme ledový salát nakrájený na kostičky.

03.Do hlubokého talíře dáme kulaté a vysoké vykrajovátko, do kterého navrstvíme orestovaný hrášek se salátem, vedle vykrajovátka nalijeme polévku, opatrně ho vytáhneme (tak, aby náplň zůstala uprostřed talíře) a doprostřed ozdobíme dokřupava orestovanou Pančetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo