Hovězí závitky se slaninou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Hovězí závitky se slaninou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Šťavnaté maso plněné pestem ze sušených rajčat, lahodná slanina a tradiční slovenská tarhoňa.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí závitky

  • 1 kg hovězího podplečí nebo plátků z kýty v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • sušená majoránka Kania
  • 200 g anglické slaniny Pikok (tenké plátky)
  • 140 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello

Příloha

  • 500 g tarhoni
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 289 kJ / 1 024 kcal

Bílkoviny

61,90 g

Tuky

52,40 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

68,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hovězí závitky:

01.Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky a pod fólií naklepeme. Špičkou nože nařežeme šlachy, aby se maso během pečení nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na maso rozložíme plátky slaniny, nahrubo nakrájená sušená rajčata, česnek na plátky, zarolujeme do závitků a uzavřeme párátky. V pánvi s 2 lžícemi rozpuštěného sádla opečeme závitky ze všech stran. Potom podlijeme vínem a můžeme krátce flambovat. Maso přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme výpekem. Podle potřeby můžeme přilít i vodu nebo vývar.

Příloha:

02.V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přisypeme tarhoňu, ochutíme solí a opečeme. Když je dozlatova opečená, zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 10 minut do měkka. Uvařenou tarhoňu přecedíme a vmícháme máslo.

03.Těsně před dokončením hovězích závitků rozpustíme v hrnci zbylé 2 lžíce sádla, přisypeme hladkou mouku a za občasného míchání připravíme tmavší jíšku.

04.Upečené maso přendáme na talíř a výpek z masa přecedíme do pánve. Do výpeku postupně vmícháme připravenou jíšku, ochutnáme a podle potřeby osolíme či opepříme.

Servírování:

05.Do středu talíře servírujeme tarhoňu, na vrch položíme na plátky nakrájené závitky, přelijeme výpekem a dozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo