Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Šťavnaté maso plněné pestem ze sušených rajčat, lahodná slanina a tradiční slovenská tarhoňa.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 289 kJ / 1 024 kcal
Bílkoviny
61,90 g
Tuky
52,40 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
68,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky a pod fólií naklepeme. Špičkou nože nařežeme šlachy, aby se maso během pečení nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na maso rozložíme plátky slaniny, nahrubo nakrájená sušená rajčata, česnek na plátky, zarolujeme do závitků a uzavřeme párátky. V pánvi s 2 lžícemi rozpuštěného sádla opečeme závitky ze všech stran. Potom podlijeme vínem a můžeme krátce flambovat. Maso přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme výpekem. Podle potřeby můžeme přilít i vodu nebo vývar.
02.V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přisypeme tarhoňu, ochutíme solí a opečeme. Když je dozlatova opečená, zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 10 minut do měkka. Uvařenou tarhoňu přecedíme a vmícháme máslo.
03.Těsně před dokončením hovězích závitků rozpustíme v hrnci zbylé 2 lžíce sádla, přisypeme hladkou mouku a za občasného míchání připravíme tmavší jíšku.
04.Upečené maso přendáme na talíř a výpek z masa přecedíme do pánve. Do výpeku postupně vmícháme připravenou jíšku, ochutnáme a podle potřeby osolíme či opepříme.
05.Do středu talíře servírujeme tarhoňu, na vrch položíme na plátky nakrájené závitky, přelijeme výpekem a dozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT